Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μελάνωμα: Αισιόδοξα μηνύματα
Μελάνωμα: Αισιόδοξα μηνύματα

Μελάνωμα: Αισιόδοξα μηνύματα

  • July 19, 2013
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

altΠριν από μια δεκαετία υπήρχαν λίγα πράγματα που μπορούσαν να κάνουν οι γιατροί για να βοηθήσουν έναν ασθενή με μελάνωμα σε προχωρημένο στάδιο. Τώρα φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα, εμφανίζονται νέες ανακαλύψεις σχετικά με αυτόν τον θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος.

Ο ερευνητής Brian Nickoloff, M.D, δερματολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μαζί με τους συνεργάτες του, περιγράφει στο ερευνητικό περιοδικό Laboratory Investigation, τις πρόσφατες προόδους οι οποίες έχουν φέρει το μελάνωμα στο μέτωπο την έρευνας του καρκίνου, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι, οι ερευνητές και οι κλινικοί γιατροί έχουν καταφέρει να περιορίσουν το πιο θανατηφόρο από όλους τους καρκίνους του δέρματος.

«Κατά το παρελθόν, το μελάνωμα μας ξεγελούσε, τώρα όμως εμείς αρχίζουμε να ξεγελούμε το μελάνωμα», λέει ο Dr. Nickoloff. «Αν πάτε δέκα χρόνια πίσω, θα δείτε ότι δεν είχαμε σχεδόν τίποτε να προσφέρουμε στους ασθενείς με την προχωρημένη νόσο, αλλά τώρα, σίγουρα έχουμε πάρει το πάνω χέρι σ’ αυτή τη μορφή του καρκίνου».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100 νέα φάρμακα σε ανάπτυξη για την αντιμετώπιση του μελανώματος, και νέοι συνδυασμοί φαρμάκων, εμφανίζουν υπόσχεση ότι θα μπορούν να μπλοκάρουν τις χημικές διαδικασίες που προκαλούν αυτό καρκίνο.

alt

Όμως, η αισιοδοξία για μια τέτοια πρόοδο, μετριάζεται από το γεγονός ότι, κάθε μία ώρα κάποιος πεθαίνει από μελάνωμα. Εκτός του ότι είναι θανατηφόρο, το μελάνωμα είναι ένας από τους ταχύτερα αυξανόμενους καρκίνους σε όλο τον κόσμο. Το μελάνωμα είναι επίσης ασυνήθιστο ανάμεσά τους καρκίνους, ως προς το πόσο συχνά αναπτύσσεται σε νέα άτομα. Είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο, σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline