Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας
Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας

  • December 1, 2010
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει το AIDS στη χώρα μας μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας. Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.

Οι επιστήμονες μετά από πολλά χρόνια είδαν φέτος να γεννιούνται δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.

Αναφερόμενοι στην πορεία της επιδημίας, είπαν ότι η αίσθηση ότι το AIDS είναι χρόνια νόσος έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πληθυσμός να μην ενδιαφέρεται σημαντικά για τη νόσο αυτή.

Ο φόβος που υπήρχε παλιότερα δεν υπάρχει σήμερα, είπαν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, οι οποίοι εξήγησαν ότι όλο και πιο αργά προσέρχονται φορείς της νόσου για να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ τόνισαν ότι ο χρόνος με βάση τα τελευταία δεδομένα είναι σημαντικός για το AIDS, καθώς θα πρέπει οι ασθενείς να παίρνουν θεραπεία πριν αρχίζει να καταρρέει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η θετική εξέλιξη που περιμένουν οι επιστήμονες για τον ιό του ΑIDS δεν αναμένεται να έρθει άμεσα από ένα νέο εμβόλιο αλλά από νέα φάρμακα ή συνδυασμούς τους τα οποία θα χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα καταφέρνουν να “υπνώνουν” τον ιό HIV.

Ετσι οι ασθενείς δεν θα το μεταδίδουν και δεν θα χρειάζονται να παίρνουν αγωγή εφόρου ζωής.

Από την πλευρά τους οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις ”PRAXIS” και ”Κέντρο Ζωής” παρουσιάζουν από σήμερα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Θα είναι μια παρέμβαση που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του 2011 και όχι μόνο για την 1η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, τόνισε ο πρόεδρος της PRAXIS Τ.Αντύπας ο οποίος εξήγησε ότι η καμπάνια επικεντρώνεται στη χρήση προφυλακτικού και στην τακτική εξέταση για τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline