Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή οι ασθενείς με AIDS
Κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή οι ασθενείς με AIDS

Κινδυνεύουν από καρδιακή προσβολή οι ασθενείς με AIDS

  • May 20, 2012
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Οι οροθετικοί και οι ασθενείς με AIDS διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων. Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology, δύο καθηγητές του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φορείς του ιού HIV και όσοι νοσούν με AIDS έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να υποστούν “θανάσιμη καρδιακή προσβολή“.

Η Πρισίλα Χσούε και ο Ζιαν Τσενγκ μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.860 οροθετικών, των οποίων οι συνθήκες θανάτου καταγράφηκαν λεπτομερώς από το Τμήμα 86 του Γενικού Νοσοκομείου του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ειδικεύεται στο AIDS.

Η έρευνα έδειξε πως ανάμεσα στο 2000 και το 2009, το 15% των ασθενών πέθαναν από κάποιο νόσημα που συνδέεται με καρδιακά προβλήματα. Στην ομάδα αυτή των 2.860 ασθενών, το 86% πέθανε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή, ποσοστό τετραπλάσιο από αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού του Σαν Φρανσίσκο.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπ’όψιν τους την ηλικία, την καταγωγή και το δημογραφικό παράγοντα των ασθενών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχουν οι ασθενείς του AIDS, επισήμανε η Δρ Χσούε. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη βελτίωση των φαρμακευτικών θεραπειών που επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να ζουν περισσότερο, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline