Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυτές οι τροφές θα κρατήσουν τα δόντια σου λευκά
Αυτές οι τροφές θα κρατήσουν τα δόντια σου λευκά

Αυτές οι τροφές θα κρατήσουν τα δόντια σου λευκά

  • October 11, 2017
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Το καθάρισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι το νούμερο ένα βήμα που κάνεις για να διατηρείς τα δόντια σου καθαρά, υγιή και λευκά.
    
Πολλές φορές όμως βλέπεις ότι το κιτρίνισμα δεν το γλυτώνεις. Έστω και αυτό το μικρό ανεπαίσθητο. Η προφανής λύση για να κρατήσεις τα δόντια σου λευκά είναι να πας στον οδοντίατρο και να κάνεις λεύκανση.
    
Μια διαδικασία που δεν τη λες ιδιαίτερα φθηνή. Και άντε, να το κάνεις μια φορά στο τόσο. Αλλά μια φορά στο μήνα;
    
Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να βάλεις στο ρεπερτόριο σου τρεις τροφές που βοηθούν πάρα πολύ στην διατήρηση της λευκότητας των δοντιών
    
1. Η φλούδα της μπανάνας. Δεν ξαφνιάζει ιδιαίτερα αυτό, μιας και μιλάμε για ένα τρόφιμο λευκό εσωτερικά. Η εσωτερική μεριά της φλούδας είναι που κάνει την δουλειά. Δεν θα την φας προφανώς. Εκτός κι αν σ’ αρέσει. Αυτό που θα κάνεις είναι να την τρίψεις στα δόντια σου. Το ποτάσιο και το μαγνήσιο που διαθέτει είναι δύο στοιχεία που συμβάλλουν στη λεύκανση. Μόλις πλύνεις τα δόντια σου, ξεκίνα να τρίβεις.
    
2. Φράουλα. Το μηλικό οξύ που διαθέτει η φράουλα είναι η συμβολή που χρειάζεσαι για να φύγουν τα στίγματα που αφήνουν οι τροφές στα δόντια. Για να δεις αποτέλεσμα, φτιάξε μια οδοντόπαστα από φράουλα και μαγειρική σόδα. Τρίψε τα δόντια σου για 5-7 λεπτά και είσαι έτοιμος.
    
3. Λάδι καρύδας. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε πολλά σκευάσματα για την περιποίηση του προσώπου. Τα οξέα που διαθέτει δημιουργούν μόρια που διαλύουν της κηλίδες όταν έρχονται σε επαφή με το σάλιο. Ζέστανε λοιπόν λάδι καρύδας μέχρι να γίνει υγρό, δυόσμο και δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας. Ανακάτεψε, τρίψε και θα δεις.
    
Πηγή: WomensHealthmag.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: