Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΕΦΕΤ: Πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων
ΕΦΕΤ: Πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

  • January 16, 2013
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

altΣτην επιβολή 94 προστίμων ύψους 350.000 ευρώ προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας του κλάδου των τροφίμων. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων όπως:

●   Κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων
●   Κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων
●   Κατοχή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων
●   Κατοχή και διάθεση τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας
●   Παραπλάνηση του καταναλωτή
●   Έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης
●   Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
●   Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας
●   Μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

Για όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία, υπήρξε παραπομπή στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η κρίση να μην επηρεάσει στο ελάχιστο την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Για τον σκοπό αυτό η προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με συστηματικούς ελέγχους ανά την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές» και συμπλήρωσε «Όσοι υποπίπτουν συνέχεια στις ίδιες και στις ίδιες παραβάσεις, χωρίς να επιδεικνύουν καμία διάθεση συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των ελεγκτών μας και αδιαφορώντας επί της ουσίας για τη δημόσια υγεία, τους επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιείκεια και οι κυρώσεις σε βάρος τους θα είναι πάρα πολύ αυστηρές».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΕΦΕΤ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline