Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αερογέφυρα σωτηρίας για ένα βρέφος τεσσάρων μηνών
Αερογέφυρα σωτηρίας για ένα βρέφος τεσσάρων μηνών

Αερογέφυρα σωτηρίας για ένα βρέφος τεσσάρων μηνών

  • February 19, 2012
  • 0 Likes
  • 140 Views
  • 0 Comments

Για το Λονδίνο, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, αναχώρησε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, από τη Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το τεσσάρων μηνών βρέφος, που νοσηλευόταν επί 2,5 μήνες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της επέμβασης για την αποκατάσταση της υγείας του.

Η επέμβαση θα γίνει στο ιατρικό κέντρο παίδων Great Ormond Street Hospital for Children. «Αφού λύθηκαν κάποια διαδικαστικά θέματα που προέκυψαν, το κοριτσάκι έφυγε από το νοσοκομείο σε ικανοποιητική κατάσταση και αναχώρησε το πρωί για το Λονδίνο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Το κοριτσάκι θα εξεταστεί άμεσα από την αρμόδια ιατρική επιτροπή του Great Ormond Street Hospital for Children, ώστε να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της επέμβασης.

Η επέμβαση υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ. Ωστόσο, το ασφαλιστικό ταμείο των γονέων του βρέφους (Ταμείο Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου την αναγκαία δαπάνη και ενέκρινε μόνο το ποσόν των 150.000 ευρώ.

Τελικά, το θέμα λύθηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν τρεις μεγάλοι χορηγοί για να καλύψουν το υπολειπόμενο κόστος μεταφοράς και επέμβασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline