Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα, μπορεί να παρουσιάσουν σύνδρομο ADHD
Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα, μπορεί να παρουσιάσουν σύνδρομο ADHD

Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα, μπορεί να παρουσιάσουν σύνδρομο ADHD

  • May 26, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το σύνδρομο ADHD ενδέχεται να έχουν τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα. Τα παιδιά που εκτίθενται σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που προτρέπει τους γονείς να πλένουν πολύ καλά τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπερασμα ότι τα παιδιά στα ούρα των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων έχουν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν το σύνδρομο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται σε δεδομένα που ελήφθησαν από το γενικό πληθυσμό, κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση σε ζιζανιοκτόνα μπορεί να είναι επιβλαβής ακόμη και στο επίπεδο που υπάρχει συνήθως στο περιβάλλον των παιδιών.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι αυτά τα ζιζανιοκτόνα μπορεί να σχετίζονται με το ADHD“, δήλωσε ο Μαρκ Γουέισκοπφ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. “Αυτό που επισημαίνει συγκεκριμένα η έρευνα είναι ότι αυτό ενδέχεται να ισχύει ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις” των χημικών, πρόσθεσε.

Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις αναπτύχθηκαν αρχικά ως χημικά όπλα και είναι γνωστό ότι είναι τοξικές για το νευρικό σύστημα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγεγραμμένα περίπου 40 οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, όπως το μαλαθείο, σημειώνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics.

Ο Γουέισκοπφ είπε ότι οι ουσίες αυτές συνδέονται με τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στο σύνδρομο ADHD αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το πώς ακριβώς γίνεται αυτό.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline