Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Α. Ξανθός: Αυξήθηκαν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της ΝΑ Αττικής
Α. Ξανθός: Αυξήθηκαν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της ΝΑ Αττικής

Α. Ξανθός: Αυξήθηκαν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της ΝΑ Αττικής

  • January 19, 2018
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει τα Κέντρα Υγείας στη νοτιανατολική Αττική, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου.
    
Συγκεκριμένα, το 2015, στα Κέντρα Υγείας Καλυβίων, Καπανδριτίου, Σπάτων, Ραφήνας, Λαυρίου, Μαρκόπουλου, Νέας Μάκρης και Κορωπίου υπηρετούσαν 95 γιατροί, ενώ φέτος έχουν φτάσει τους 217, κυρίως λόγω των προσλήψεων επικουρικών.
    
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ενώ το 2015 η κίνηση σε αυτά τα Κέντρα Υγείας κυμάνθηκε στις 355.000 επισκέψεις, οι αντίστοιχες επισκέψεις το 2017 έφτασαν τις 460.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
    
Ο κ. Ξανθός μετέβη στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε όλη τη χώρα. Εκεί ενημερώθηκε από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε με τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και διαλόγου με το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας καθώς, όπως είπε, το 2018 είναι το έτος που το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ΠΦΥ, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας και στις δράσεις στην κοινότητα.
    
«Η κοινωνία, που έχει επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έχει την ανάγκη κοινωνικής ανταποδοτικότητας σε ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία. Κινούμαστε, πλέον, στην κατεύθυνση της επούλωσης πληγών και χαίρομαι που αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους ότι έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το προσωπικό. Οι υπουργοί και οι διοικητές των ΥΠΕ έρχονται και παρέρχονται, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό είναι αυτοί που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ. Ξανθός.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: