Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τρίτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης A
Τρίτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης A

Τρίτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης A

  • July 30, 2009
  • 0 Likes
  • 50 Views
  • 0 Comments

Και τρίτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά τα δυο περιστατικά στην Κρήτη, ένα 16χρονο κορίτσι από την Μεγάλη Βρετανία μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ( φωτό ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, η 16χρονη Βρετανίδα υπήκοος που βρέθηκε θετική στον ιό της Νέας Γρίπης Η1Ν1, εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με βαριά αναπνευστική δυσχέρεια. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η περίπτωση της 16χρονης “είναι το τρίτο σοβαρό περιστατικό της Νέας Γρίπης στη χώρα μας”. Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας άνδρας ηλικίας 42 ετών, ο οποίος προσήλθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης με αναπνευστική δυσχέρεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κλινική εικόνα του 42χρονου επιδεινώθηκε ραγδαία και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο ίδιος ο ασθενής είχε προσέλθει στις 24/7/2009 με συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου εκεί εξετάσθηκε και έγινε η δειγματοληψία για το νέο ιό, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Συνάντηση υπουργού Παιδείας με την Πρόεδρο του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης

O υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου και είχε συζήτηση μαζί της για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης σε σχέση με τα σχολεία.

«Είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει μία διαρκής συνεργασία, όχι μόνο με την κα. Γιαμαρέλου, αλλά με όλους όσοι εργάζονται πυρετωδώς σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρχει η, όσο το δυνατόν, καλύτερη ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Από ‘κει και έπειτα, θα το πω για άλλη μία φορά, εμείς, σαν Υπουργείο Παιδείας, εκπέμπουμε ένα μήνυμα ψυχραιμίας και σύνεσης. Δεν χρειάζεται κανένας απολύτως πανικός, η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλή ή τουλάχιστον καλύτερη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόληψη έχει προχωρήσει αρκετά καλά και έχει δουλέψει, έχει φέρει δηλαδή αποτελέσματα και μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε φάση που μπορούμε να πάρουμε κάποιες βεβιασμένες αποφάσεις. Προφανώς, κάθε φορά θα εκτιμούμε τα δεδομένα, προφανώς υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή συγκεκριμένο σχέδιο, για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά σενάρια».

Σε ερώτηση αν θα καθυστερήσει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε:

«Αυτήν τη στιγμή μία τέτοια απόφαση δεν δικαιολογείται. Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, αν τα δεδομένα αλλάξουν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία διαρκή κινητικότητα των όποιων δεδομένων, όχι μόνο στη δική μας χώρα, που σας είπα ότι είναι από τις καλύτερες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ως εκ τούτου, κάθε φορά οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα. Εμείς, σαν Υπουργείο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με ψυχραιμία, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό σενάριο. Γι’ αυτό ακριβώς και από την πρώτη στιγμή με τους παράγοντες του Υπουργείου εργαστήκαμε σκληρά, έχουμε εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε επίπεδο σχολείων και, από ‘κει και έπειτα, είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση των σχολείων ως χώρων εμβολιασμού όχι μόνο για τους μαθητές, ο υπουργός απάντησε:

«Είναι λογικό να έχουμε συζητήσει πάρα πολλά, όπως είναι λογικό να περιοριστώ μόνο σε αυτά που έχω πει».

Σχετικά με καταγγελίες από ορισμένους δασκάλους και καθηγητές για μείωση των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών, ο υπουργός διευκρίνισε: «Ούτε λιγότεροι ούτε περισσότεροι. Είναι οι διορισμοί που πρέπει να γίνουν με βάση τα δεδομένα τα οικονομικά και με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση, η Παιδεία θα περιφρουρηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ