Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή
Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή

Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή

  • November 16, 2010
  • 0 Likes
  • 47 Views
  • 0 Comments

Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας της χολέρας στην Αϊτή ξεπέρασε τους 900 το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο αυτή από τότε που εκδηλώθηκε, στα τέλη Οκτωβρίου, τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Δέκα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 230.000 ανθρώπους, ο λαός της Αϊτής απειλείται από μια άλλη καταστροφή.Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 200.000 άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν από χολέρα, η οποία συνδέεται με το μολυσμένο νερό και προκαλεί διάρροια και εμετούς. Στην πρωτεύουσα, περίπου 1,5 εκατομμύριο άστεγοι ζουν σε σκηνές ανάμεσα σε συντρίμμια, σε κακές συνθήκες υγιεινής, γεγονός που διευκολύνει τη μετάδοση της νόσου.

Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η χολέρα που πλήττει εδώ και περίπου ένα μήνα την Αϊτή μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ, σε μια περίοδο που η επιδημία περιπλέκει ακόμη περισσότερο την οργάνωση των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν σε λιγότερες από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Νάιτζελ Φίσερ, τον συντονιστή της ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή, η επιδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 1000 ανθρώπους, μπορεί να εγκατασταθεί επ’ αόριστον στη χώρα.

Η επιδημία “σίγουρα θα διαρκέσει πολλούς μήνες“, είπε ο Φίσερ, προειδοποιώντας: “Παρατηρώντας την εξέλιξη άλλων επιδημιών βλέπουμε ότι μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. Εδώ, στην Αϊτή, είμαστε σε άγνωστη γη“.

Την Παρασκευή ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια, ύψους 163,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο Οργανισμός υπολογίζει ότι περίπου 200.000 άνθρωποι θα παρουσιάσουν συμπτώματα χολέρα, από ελαφριά διάρροια μέχρι σοβαρή αφυδάτωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline