Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 9 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας
9 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας

9 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας

  • August 12, 2010
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Εννέα είναι συνολικά οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Όπως διευκρίνισε, με δηλώσεις του στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Ν. Χατζηδημητρίου, εκτός των επτά γνωστών από χθες περιστατικών, υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις ασθενών.

Ο ένας εκ των δύο είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Βέροιας τον Ιούνιο, απ’ όπου είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών, όπου παρέμεινε κάποιο διάστημα για νοσηλεία. Καθώς, όμως, υποτροπίασε, προσήλθε εκ νέου, προχθές, στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου και νοσηλεύεται.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν ηλικιωμένο άνδρα, 86 ετών, ο οποίος εισήλθε στο νοσοκομείο, με άλλη πηγή προβλήματος και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως πάσχει από εγκεφαλίτιδα.

Δείγματα και από τους εννέα ασθενείς έχουν σταλεί στο Α’ Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για τον “ιό του Δυτικού Νείλου”.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι καλή και πως οι αρχές του νοσοκομείου ακολουθούν τη σύσταση του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης για παραμονή των ασθενών για νοσηλεία τουλάχιστον δέκα ημερών, προτού λάβουν εξιτήριο.

Ήδη, δύο εξ αυτών έχουν συμπληρώσει το προτεινόμενο διάστημα νοσηλείας και δεν αποκλείεται να λάβουν εξιτήριο.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο της Αντινομάρχη Υγείας, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέοι ψεκασμοί, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον νομάρχη, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Βουλγαρία:  Δηλώσεις επιδημιολόγου για τον ιό του “Δυτικού Νείλου”

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υφίστανται λόγοι φόβου στη Βουλγαρία αναφορικά με τον ιό του “Δυτικού Νείλου”, έδωσε ο Βούλγαρος επιδημιολόγος, Άγγελ Κούντσεφ.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ, ο κ. Κούντσεφ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Βουλγαρία, ποτέ και πουθενά δεν έχει διαπιστωθεί παρουσία εκείνου του είδους κουνουπιού, που μεταφέρει τον θανατηφόρο ιό. Ο ίδιος χαρακτήρισε υπερβολικά τα στοιχεία περί θνησιμότητας του 40% των ασθενών από τον ιό, που δημοσίευσαν ορισμένα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κούντσεφ, η σύγχρονη ιατρική διαθέτει ισχυρά “όπλα”, για την αντιμετώπιση του ιού του “Δυτικού Νείλου”.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη Βουλγαρία, είναι και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Στάνταρτ”, με τίτλο: “Μας παραμονεύει κουνούπι – φονιάς”.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του τμήματος λοιμώξεων της Στρατιωτικής Ακαδημίας στη Σόφια, Κάμεν Πλότσεφ, κάλεσε τους Βούλγαρους πολίτες, που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, να προμηθευτούν μέσα πρόληψης και προστασίας από το τσίμπημα των κουνουπιών, όπως αντικουνουπικά σπρέι.

Οι Έλληνες συνάδελφοι διαθέτουν ισχυρή τεχνολογία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στον τομέα της αντιμετώπισης των κουνουπιών με διάφορα εντομοκτόνα, που μειώνουν δραστικά την εξάπλωσή τους (των κουνουπιών). Αλλά, ας φροντίζουμε, κι εμείς οι ίδιοι, για την πρόληψη των όποιων κινδύνων για την υγεία μας“, σημείωσε ο κ. Πλότσεφ.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline