Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 7 νέα περιστατικά εγκεφαλίτιδας στη Βέροια
7 νέα περιστατικά εγκεφαλίτιδας στη Βέροια

7 νέα περιστατικά εγκεφαλίτιδας στη Βέροια

  • August 11, 2010
  • 0 Likes
  • 48 Views
  • 0 Comments

Ως «εποχιακό φαινόμενο» χαρακτήρισε τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που διαπιστώθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας ο διοικητής του Ν.Χατζηδημητρίου. «Αναφέρομαι σε 7 ασθενείς, άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στους ασθενείς, 4 γυναίκες και 3 άνδρες, έγινε παρακέντηση και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νόσο του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Δείγματα στάλθηκαν για ταυτοποίηση στο Α΄ εργαστήριο μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αννα Παππά, τα αποτελέσματα απ΄όσα δείγματα σταλούν στο εργαστήριο για ταυτοποίηση, θα δηλωθούν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων απ΄όπου θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Ημαθίας με τη συμμετοχή των 12 δημάρχων του νομού, εκπροσώπου του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών και εκπροσώπου της εταιρείας που πραγματοποιεί τους ψεκασμούς.

Όπως επισήμανε ο νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αποφασίστηκε η ενημέρωση του κόσμου από τα μέσα ενημέρωσης και από αφίσες και φυλλάδια, η επέκταση του προγράμματος ψεκασμών σε όλο τον νομό (ενώ μέχρι τώρα οι ψεκασμοί γίνονταν στις περιοχές που έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα) και η πραγματοποίηση απεντομώσεων σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως τα στάσιμα νερά, οι βόρθοι και άλλες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει, από την πλευρά της νομαρχίας, όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντινομάρχης Υγείας Αθηνά Αηδονά επικοινώνησε με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή και με το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών.

Όπως είπε η κ. Αηδονά, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο της, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέοι ψεκασμοί, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον νομάρχη, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εξηντάχρονος  νοσηλεύεται με ιογενή εγκεφαλίτιδα στη Λάρισα

Ένας 60χρονος, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, νοσηλεύεται, με εγκεφαλίτιδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στον ασθενή έχει διαγνωστεί ιογενής εγκεφαλίτιδα και σήμερα αναμένεται να αποσταλεί δείγμα προς εξέταση στο Α’ Μικροβιολογικό Εργαστήριο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται ή όχι για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline