Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μηχανική καρδιά σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα χάρισε τη ζωή σε 63χρονο
Μηχανική καρδιά σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα χάρισε τη ζωή σε 63χρονο

Μηχανική καρδιά σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα χάρισε τη ζωή σε 63χρονο

  • September 28, 2009
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

Μία μηχανική καρδιά, σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα, χάρισαν τη ζωή σ’ έναν 63χρονο ασθενή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε υποστεί πολλά εμφράγματα και βρισκόταν σε τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μηχανική καρδιά και βλαστοκύτταρα για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα βλαστοκύτταρα, που έχουν ευεργετική δράση στο μυοκάρδιο, βοηθούν στο να κερδίσει χρόνο ο ασθενής και ίσως μελλοντικά να μπορέσει ν’ αφαιρεθεί η μηχανική καρδιά.

«Στην Ελλάδα έχουμε την τεχνογνωσία να κάνουμε τέτοιου είδους επεμβάσεις και να χρησιμοποιούμε τεχνητές καρδιές σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα και οι ασθενείς δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο εξωτερικό. Το κόνσεπτ αυτής της επέμβασης είναι ότι, με τη χρήση βλαστοκυττάρων που δρουν ευεργετικά στο μυοκάρδιο, δίνεται η δυνατότητα να ξεκουραστεί η καρδιά του ασθενούς και ίσως μελλοντικά να αφαιρεθεί η μηχανική καρδιά», ανέφερε ο κ Παπακωνσταντίνου.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς εξελίσσεται θετικά.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Μανωλόπουλο, ο οποίος χειρουργήθηκε πριν από δέκα ημέρες, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από ομάδα καρδιοχειρουργών, αποτελούμενη από τους καθηγητές του ΑΠΘ Χρήστο Παπακωνσταντίνου, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Στίβεν Γουέστμπάι του γαλλικού Πανεπιστημίου Καέν Αντρέ Καγιάτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ