Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 6 πράγματα που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν έχουν περίοδο
6 πράγματα που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν έχουν περίοδο

6 πράγματα που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν έχουν περίοδο

  • September 26, 2017
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε τι παθαίνουν οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν μερικά πράγματα που είτε δεν τα προσέξαμε ποτέ είτε δεν ξέραμε καν ότι μπορούν να συμβούν.
        
Ίσως και μερικές γυναίκες να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο άγνοιας με εμάς.
        
Αυτό οφείλεται βέβαια στο γεγονός ότι κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση κάποια από τα παρακάτω είναι πρωτάκουστα και αρκετά περίεργα.
        
1. Αλλάζει η φωνή. Σε κάποιες μπορεί να συμβεί σε μη εμφανές επίπεδο, αλλά γίνεται. Σε κάποια τραγουδίστρια η διαφορά είναι πιο σαφής, αφού βλέπει ότι η φωνή της κατεβαίνει και δεν μπορεί να πιάσει τις υψηλές νότες που έπιανε πριν.
        
2. Αυξάνεται η ευαισθησία στον πόνο. Κατά την διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες και γι’ αυτό θα δεις να έχουν πονοκέφαλο, κράμπες και διάφορα άλλα.
        
3. Πρόβλημα στην τουαλέτα. Οι συσπάσεις που δέχονται τα σπλάχνα κατά την διάρκεια της περιόδου έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα.
        
4. Πονάνε τα δόντια και το σαγόνι. Δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο, αλλά είναι πιθανό μια γυναίκα να πάθει ουλίτιδα και γενικώς να νιώθει εύκολα πόνο στα δόντια. Επίσης, υπάρχει κάτι που λέγεται κροταφογναθικός πόνος στις αρθρώσεις και είναι μέρος των περίεργων πραγμάτων που υφίστανται οι γυναίκες.
        
5. Γίνονται πιο ατσούμπαλες. Η περίοδος έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη καταπόνηση στον οργανισμό, ώστε να μην μπορεί να ελέγξει η γυναίκα τις κινήσεις της.
        
6. Χάνουν τον ύπνο τους. Σε έρευνα που έχει γίνει, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών δήλωσε ότι διακόπτεται συνεχώς ο ύπνος μια βδομάδα πριν έρθει η περίοδος και μέχρι να τελειώσει, ενώ ένα 30% λέει πως δεν κοιμάται καθόλου σε αυτές τις μέρες.
        
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: