Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα κρούσματα της νέας γρίπης Α έφθασαν τα 500 στην Αυστραλία
Τα κρούσματα της νέας γρίπης Α έφθασαν τα 500 στην Αυστραλία

Τα κρούσματα της νέας γρίπης Α έφθασαν τα 500 στην Αυστραλία

  • June 3, 2009
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέρχονται σε 500 τα κρούσματα της νέας γρίπης Α, μια ημέρα μετά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που την καθιστά πλέον τη χώρα που πλήττεται περισσότερο από τη νόσο αυτή στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού.

Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι 89 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τη νύχτα, αυξάνοντας σε 395 τον αριθμό των κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή.

Η Αυστραλία είναι η τέταρτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης Α, μετά τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Πριν από δυο εβδομάδες η χώρα δεν είχε παρά ένα και μόνο κρούσμα, όμως η νόσος μεταδόθηκε με γρήγορους ρυθμούς μετά την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν την αποβίβαση των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου, ορισμένοι από τους οποίους ήταν άρρωστοι.

Σήμερα, ένα κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρίας, το Dawn Princess υποχρεώθηκε να ματαιώσει τον ελλιμενισμό του στη Νέα Καληδονία, λόγω της παρουσίας στο πλοίο τριών υπόπτων κρουσμάτων της νόσου.

Στην Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκε και πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης Α στη χώρα και αφορά έναν Τούρκο ο οποίος επέστρεψε το Σάββατο από τις ΗΠΑ.

ΠΟΥ: Ο ιός της γρίπης Α-Η1Ν1 έχει προσβάλλει 17.410 ανθρώπους σε 62 χώρες και έχει προκαλέσει 115 θανάτους

Ο ιός της γρίπης Α-Η1Ν1 έχει προσβάλλει 17.410 ανθρώπους σε 62 χώρες και έχει προκαλέσει τον θάνατο 115 εξ αυτών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε χθες ο ΠΟΥ.

Από τον προηγούμενο απολογισμό του ΠΟΥ, την περασμένη Παρασκευή, προστέθηκαν στα στοιχεία 1.900 νέα κρούσματα της γρίπης και 16 θάνατοι. Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις ΗΠΑ (1.048 ασθενείς και επιπλέον 4 θάνατοι).

Άλλες σημαντικές μεταβολές στον απολογισμό των κρουσμάτων καταγράφηκαν επίσης στο Μεξικό (άλλα 112 κρούσματα, με 12 νέους θανάτους), στον Καναδά (218 κρούσματα) και στην Αυστραλία (150 κρούσματα).

Παράλληλα, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο συναγερμός για τη γρίππη Α μπορεί να αρθεί στα μέσα Ιουνίου, καθώς ο απολογισμός των θανάτων παρέμεινε στους 97 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε σταθερός και αυτός των κρουσμάτων αυξήθηκε στους 5.240 από 4.932. «Εάν δούμε πως τα κρούσματα είναι πλέον ευκαιριακά, τότε θα άρουμε τελείως τον συναγερμό», ίσως «στα μέσα Ιουνίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:  (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ. – Ρόιτερ)