Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις vegan
5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις vegan

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις vegan

  • October 27, 2017
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Για κάποιο λόγο τείνει να εξελιχθεί σε σημείο των καιρών, σε μόδα το να είσαι vegan. Προσέξτε. Δεν γίνεται από σαφή επιλογή για οικολογικούς λόγους.
    
Γίνεται μόνο και μόνο επειδή είναι hype. Όχι απ’ όλους. Αλλά οι περισσότεροι θα σου μιλήσουν για το πόσο trendy είναι να είσαι vegan. Το να επιλέξεις αυτόν τον τρόπο διατροφής δεν μπορεί με τίποτα να στηριχτεί από αυτό το επιχείρημα. Πριν κάνεις αυτή την αλλαγή θα πρέπει να γνωρίζεις όλα τα πράγματα που αφορούν τον οργανισμό σου.
    
Τι θα αλλάξει, τι χάνεις, τι κερδίζεις, αν μπορεί ο οργανισμός σου να στηρίξει μια τέτοια διατροφή.
    
1. Αφαιρείς από την διατροφή σου βασικούς παρόχους πρωτεΐνης. Το κοτόπουλο, το αυγό, το κρέας, σου έδιναν εύκολα μια βασική ουσία. Στα λαχανικά δεν μπορείς να την βρεις εύκολα σε αφθονία. Υπάρχουν επιλογές, αλλά θέλουν και μια παραπάνω κατανάλωση για να ρεφάρεις, αφού η λευκίνη είναι σε χαμηλότερη συγκέντρωση στα φυτοειδή φαγητά.
    
2. Χάνεις την βιταμίνη Β12. Σε αυτή την περίπτωση η αναπλήρωση θα έρθει μόνο από συμπληρώματα διατροφής ή superdrinks. Για να καταλάβεις, η Β12 διατηρεί σε ισορροπία τα νευρικά κύτταρα και μαζί με την Β9 τσεκάρουν τη σωστή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
    
3. Vegan δε σημαίνει πως ότι τρως είναι υγιεινό.
    
4. Δεν σημαίνει ότι θα χάσεις βάρος ή ότι θα χάνεις γενικά πιο εύκολα βάρος αν το θες. Επειδή η πρωτεΐνη μειώνεται αισθητά, οδηγείσαι σε υπερκατανάλωση υδατανθράκων. Άρα παίζει και να πάρεις βάρος.
    
5. Απελευθερώνεις πιο συχνά αέρια. Τα λαχανικά, οι καρποί γενικά είναι γεμάτοι σε ίνες, έναν από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται αέρια. Οπότε στέλνεις περισσότερο διοξείδιο στην ατμόσφαιρα. Άρα η ζημιά στο περιβάλλον δεν φεύγει εντελώς.
    
Πηγή: MensHealth.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: