Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ο ΙΣΑ στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ
Ο ΙΣΑ στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ

Ο ΙΣΑ στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ

  • March 19, 2014
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

altΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου 2014 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά. Ο ΙΣΑ ζητά ένα σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες, με σεβασμό στον λειτουργό της υγείας.

Απαιτεί από την πολιτεία να σταματήσει να νομοθετεί κατ εντολή της τρόικας ερήμην του ιατρικού κόσμου και να συνειδητοποιήσει ότι «υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει».

Να δοθεί τώρα τέλος στις ανθρωποκτόνες πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τόσο τον ιατρικό κόσμο όσο και τους ασθενείς.

Ο ΙΣΑ ζητά:

•    Το εργασιακό πλαίσιο των γιατρών μελών μας, τόσο των Μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ, όσο και των συμβεβλημένων, ν’ ανταποκρίνεται στην πολύχρονη εμπειρία τους. Ζητούμε αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και είσοδο των νέων γιατρών στο σύστημα.

•    Να σταματήσουν τα αντιεπιστημονικά μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στην συνταγογράφηση που προκαλούν καθολική παράλυση της περίθαλψης και αδυναμία του ασφαλισμένου να λάβει το απαραίτητο φάρμακό του. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο στα «κουρέματα» των παροχών προς τους ασφαλισμένους.

alt

•    Την άμεση εξόφληση στο σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, έτσι όπως ορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τόσο στις τρέχουσες οφειλές όσο κα στις ληξιπρόθεσμες, χωρίς ψευτοχρονοδιαγράμματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

•    Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου να μη μένουν ακάλυπτα τα νοσοκομεία.

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση των λειτουργών της υγείας και για ένα ισότιμο σύστημα περίθαλψης για όλους τους Έλληνες πολίτες

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline