Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 4 προβλήματα του στομάχου που απαιτούν επίσκεψη στο γιατρό
4 προβλήματα του στομάχου που απαιτούν επίσκεψη στο γιατρό

4 προβλήματα του στομάχου που απαιτούν επίσκεψη στο γιατρό

  • September 27, 2017
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

Έχοντας συνηθίσει στον πόνο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μαθαίνουμε να μην ανησυχούμε για το οτιδήποτε. Ένας πονοκέφαλος είναι, θα περάσει.
    
Πονάει η πλάτη μου εδώ και μέρες, αλλά πήρα κάτι χάπια, θα περάσει. Αυτό είναι το ένα σενάριο. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην περάσει και να υποδηλώνει κάτι σοβαρό.
    
Όπως τα 4 προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του στομάχου
    
1. Καούρες: Αν είσαι άτομο που τις παθαίνεις συχνά, τότε ίσως να μην αγχωθείς ιδιαίτερα. Αν όμως δεν σου έχει συμβεί και πάθεις χωρίς να δικαιολογείται από την ποσότητα του φαγητού, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις. Ιδίως σε περίπτωση που η καούρα έρχεται πακέτο με απώλεια βάρους και μια αίσθηση ότι το φαγητό έχει κολλήσει στο στομάχι σου. Τέτοιου είδους καούρα μπορεί να σημαίνει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
    
2.Κοιλιακό άλγος: Ένας τέτοιος πόνος εντοπίζεται συνήθως στην περιοχή γύρω από τον αφαλό. Παρά το γεγονός ότι η σκωληκοειδής απόφυση βρίσκεται χαμηλότερα και πλάγια, πολλές φορές ένας πόνος στους κοιλιακούς μπορεί να κρύβει σκωληκοειδίτιδα. Άλλες φορές σημαίνει ότι πάσχεις από το σύνδρομο IBS, που προσβάλλει το παχύ έντερο.
    
3. Δυσκοιλιότητα: Τις περισσότερες φορές η δυσκολία στην τουαλέτα οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα του θυρεοειδούς. Ένα πρόβλημα που προέρχεται είτε από προβληματική διατροφή είτε από κάποιο τραυματισμό του εντέρου.
    
4. Διάρροια: Αν μιλάμε για περιστασιακό πρόβλημα, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε κάποια μόλυνση από βακτήριο. Συνήθως έρχεται μαζί με πυρετό, συχνό εμετό, πόνο στην κοιλιά ή στον πρωκτό, σκούρα ούρα κ.α. Για την χρόνια διάρροια το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο και χρήζει άμεσης παρακολούθησης από γιατρό. Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, κοιλιοκάκη, δυσανεξία σε κάποιο είδος φαγητού, καρκίνος είναι μερικές από τις εξηγήσεις.
    
Πηγή: WomensHealthmag.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: