Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 4 πράγματα που παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη
4 πράγματα που παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη

4 πράγματα που παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη

  • September 22, 2017
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Οι περισσότεροι έχουμε μια γενικότερη αντίληψη για την εγκυμοσύνη. Άλλοι την βιώσαμε με συγγενείς μας, άλλοι έχουμε δει πολλές περιγραφές σε ταινίες και σειρές.
    
Η εγκυμοσύνη όμως είναι από εκείνα τα πράγματα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις πλήρως αν δεν τα ζήσεις. Άρα εμείς οι άντρες μένουμε εκτός. Εκτός είναι και όσες γυναίκες δεν έχουν μπει ακόμα στην διαδικασία να το ζήσουν. Κι επειδή όταν έρθει εκείνη η στιγμή μπορεί να πανικοβληθούν με το παραμικρό, καλό είναι να γνωρίζουν με σιγουριά κάποια πράγματα.
    
Όπως τις αλλαγές στο στήθος τους. Ναι, όλοι γνωρίζουμε ότι το στήθος μεγαλώνει. Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμα πράγματα που παθαίνει.
    
1. Οι θηλές μεγαλώνουν και σκουραίνουν. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι δύο ορμόνες που αυξάνονται κατά την εγκυμοσύνη. Η αύξηση τους έχει ως αποτέλεσμα την μεγέθυνση των θηλών και της γύρω περιοχής τους. Παράλληλα, είναι η αιτία που προς το τέλος του 2ου τριμήνου σκουραίνουν.
    
2. Οι θηλές γίνονται σούπερ ευαίσθητες. Περίπου στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες παρατηρούν μια ευκολία στον πόνο όταν αγγίζουν τις θηλές τους. Κι αφού γίνονται οι θηλές, γίνεται και όλο το στήθος.
    
3. Σε πιάνει συχνά φαγούρα. Πάλι προς το τέλος της κύησης, είναι πιθανό να κοκκινίσει η περιοχή γύρω από τις θηλές και να θες να τις ξύσεις. Ίσως να έχεις και κάποιο έκζεμα.
    
4. Παράγουν υγρό. Οι πιο πολλοί γνωρίζουμε ότι μετά τη γέννα το στήθος παράγει γάλα για το μωρό. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και πριν. Συνήθως παρατηρείται ένα κίτρινο υγρό στο τρίτο τρίμηνο, αλλά κάποιες φορές εμφανίζεται και λίγο νωρίτερα.
    
Πηγή: WomensHealthmag.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: