Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δέκα νοσοκομεία σε 4 χώρες της ΝΑ Ευρώπης από τον Όμιλο Υγεία
Δέκα νοσοκομεία σε 4 χώρες της ΝΑ Ευρώπης από τον Όμιλο Υγεία

Δέκα νοσοκομεία σε 4 χώρες της ΝΑ Ευρώπης από τον Όμιλο Υγεία

  • October 20, 2010
  • 0 Likes
  • 74 Views
  • 0 Comments

Το νοσοκομείο “Hygeia Hospital Tirana” του Ομίλου Υγεία, η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας που έχει πραγματοποιηθεί στην Αλβανία, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, εγκαινιάσθηκε στις 29/09 στα Τίρανα από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου του Ομίλου Υγεία, του επενδυτικού βραχίονα του Ομίλου της MIG, που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, εντάσσεται στην υλοποίηση της βασικής στρατηγικής του, που είναι να καταστεί ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με την πραγματοποίηση σειράς επενδύσεων που ξεκίνησαν τα τρία τελευταία χρόνια με εξαγορές, συγχωνεύσεις και ίδρυση νέων εταιριών.

Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας στην Αλβανία και κατ’ επέκταση την επένδυση των 60 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε ο Όμιλος Υγεία για τη δημιουργία του υπερσύγχρονου νέου νοσοκομείου σε διεθνές επίπεδο που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα νοσηλείας στους ασθενείς, επισήμανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος στη διοίκηση του Υγεία, τονίζοντας ότι θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να γίνει ακόμη πιο φιλική σε ξένες επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της MIG και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Υγεία Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό της Αλβανίας και την κυβέρνησή του για τη στήριξη της επένδυσης, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Αλβανία αποτελεί μια εξαιρετικά φιλική χώρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση για την ενθάρρυνση που δίνει σε επιχειρηματικούς ομίλους για διεθνή επέκταση. Παράλληλα, είπε ότι ο όμιλος της MIG θεωρεί την Αλβανία ως “δεύτερο σπίτι του” και θα στηρίξει την επένδυση.

Το νέο νοσοκομείο, με αρχική δυναμικότητα περίπου 120 κλινών, διαθέτει γενικό νοσοκομείο, παιδιατρική κλινική και μαιευτική κλινική, καλύπτοντας όλα τα περιστατικά από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία τους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τομέα επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Υγεία Αντώνης Μιχόπουλος, στη διάρκεια της ξενάγησης των προσκεκλημένων, σε πλήρη ανάπτυξη το νοσοκομείο θα διαθέτει 220 κλίνες, 12 χειρουργικές αίθουσες, πέντε αίθουσες τοκετών και 16 κλίνες ΜΕΘ. Ηδη, τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του έχει δεχθεί περισσότερους από 1.800 ασθενείς και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 110 χειρουργεία.

Το νοσοκομείο διαθέτει τους δύο πρώτους στη χώρα γραμμικούς επιταχυντές, το πρώτο ολοκληρωμένο ογκολογικό κέντρο στην Αλβανία, όπου εκτός από μεθόδους ακτινοθεραπείας θα εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα χημειοθεραπείας, καθώς και οι τελευταίες τεχνικές χειρουργικής ογκολογίας, πλήρες καρδιοχειρουργικό κέντρο και κέντρο Επεμβατικής Καρδιολογίας, όπου θα δοθεί έμφαση στις προηγμένες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται στα νοσοκομεία του Ομίλου. Διαθέτει επίσης μαιευτική κλινική με έμφαση στον προγεννητικό έλεγχο και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Εξωσωματική Γονιμοποίηση) και παιδιατρική κλινική με ολοκληρωμένη διαχείριση των παιδιατρικών νοσημάτων.

Με τη νέα αυτή επένδυση ο Όμιλος Υγεία έχει πλέον παρουσία σε τέσσερις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατέχοντας δέκα ιδιωτικά νοσοκομεία σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και Αλβανία τα οποία διαθέτουν άδειες συνολικής δυναμικότητας 1.848 κλινών με 84 χειρουργικές αίθουσες, 47 αίθουσες τοκετών και 23 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 160 κλίνες. Σε αυτά απασχολούνται περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι και περίπου 4.000 συνεργάτες και γιατροί.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε πλήθος προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, μέλη της κυβέρνησης της Αλβανίας, επιχειρηματικός κόσμος, μέλη του Ομίλου Marfin κ.α.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline