Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 4 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
4 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

4 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

  • August 19, 2010
  • 0 Likes
  • 456 Views
  • 0 Comments

Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν χτες ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβληθέντων στους 64. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί, 28 από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχαν λάβει εξιτήριο και 31 νοσηλεύονται ακόμη.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στις περιοχές αυτές αντιμετωπίζεται άμεσα με τη μεταφορά μονάδων αίματος από άλλες περιοχές.

Την προσεχή Δευτέρα 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα και είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των περιοχών αυτών.

Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή για εντατικοποίηση των προσπαθειών τόσο από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όσο και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αποθέματα αίματος

Επαρκείς ποσότητες αίματος διαθέτει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των προγραμματισμένων και έκτακτων χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και για τις ιατρικές πράξεις που απαιτούν χορήγηση αίματος.

Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος, ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τα αποθέματα αίματος. «Το Νοσοκομείο μας στις 17 Αυγούστου είχε γενική εφημερία και πραγματοποιήθηκαν όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις. Για μία δε εξ αυτών απαιτήθηκαν οκτώ φιάλες αίματος», ανέφερε ο κ. Χριστιανόπουλος.

Ξάνθη: Κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή του νομού Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή όσα μεταδόθηκαν από μέσο ενημέρωσης γειτονικού νομού. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα γνωστό, ύποπτο κρούσμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline