Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πακιστάν: 3,5 εκ. παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών
Πακιστάν: 3,5 εκ. παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών

Πακιστάν: 3,5 εκ. παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών

  • August 17, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά στο Πακιστάν είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό μετά τις πλημμύρες σε τμήμα της χώρας που πλήττουν περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά εκτίθενται στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό όπως η διάρροια και η δυσεντερία”, δήλωσε ο Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Οcha), ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο της ηπατίτιδας Α και Ε και στον τυφοειδή πυρετό.

Ο Τζουλιάνο τόνισε ακόμα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπτωση εκδήλωσης χολέρας.

“Ο Π.Ο.Υ ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια σε 140.000 ανθρώπους σε περίπτωση επιδημίας χολέρας, αλλά η κυβέρνηση δεν μάς έχει αναφέρει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα”, πρόσθεσε.

Η μεγάλη μας ανησυχία είναι το νερό και η υγεία. Το καθαρό νερό είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν ασθένειες που συνδέονται μ΄αυτό. Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών το νερό μολύνθηκε πολύ“, τόνισε ο Τζουλιάνο.

Σύμφωνα με την Ocha, το Πακιστάν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει “ένα δεύτερο κύμα θανάτων”, εάν δε δεχθεί βοήθεια.

Σύμφωνα με πακιστανούς αξιωματούχους, περίπου το ένα τέταρτο της χώρας που εκτείνεται σε 800.000 τετρ.χλμ και στο οποίο ζουν 167 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει πληγεί από τις πλημμύρες των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline