Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 32 συνολικά τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου
32 συνολικά τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου

32 συνολικά τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου

  • August 13, 2010
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

Στα 32 ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα άτομα στα οποία ταυτοποιήθηκε ότι πάσχουν από τον ιό του δυτικού Νείλου.

Με ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ, γνωστοποιεί ότι διαγνώσθηκαν εργαστηριακά 32 κρούσματα του ιού, 11 δηλαδή παραπάνω από αυτά που αναφέρονταν στη χθεσινή έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή/και μηνιγγίτιδας και εκδίδει καθημερινά το Κέντρο.

Στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διοικητή του Πέτρο Σερίδη, ένα άτομο από τους 9 ασθενείς που έχουν ταυτοποιηθεί με τον ιό, πήρε σήμερα εξιτήριο ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο Βέροιας, όπως είπε ο διοικητής του Ν. Χατζηδημητρίου, ταυτοποιηθηκε ο ιός στους 6 από τους 9 ασθενείς με εγκεφαλίτιδα.

Ιογενής εγκεφαλίτιδα έχει διαγνωσθεί και σε έναν 60χρονο, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τέλος μια 70χρονη από τη Νάουσα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα, στην εντατική μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του Θεαγενείου Νοσοκομείου Άρης Μουσιώνης, στην περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για τον “ιό του Δυτικού Νείλου“.

Η κατάσταση της 70χρονης, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη, στην εντατική, είναι σοβαρή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline