Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Φόβοι για ασθένειες στο Πακιστάν
Φόβοι για ασθένειες στο Πακιστάν

Φόβοι για ασθένειες στο Πακιστάν

  • August 20, 2010
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Εντείνονται οι φόβοι για εκδήλωση ασθενειών από την κατανάλωση μολυσμένου νερού στο Πακιστάν που πλήττεται από τις πλημμύρες τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το θάνατο τριών παιδιών σε καταυλισμό στο Καράτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τρια παιδιά, ένα κορίτσι και δυο αγόρια, ηλικίας από δυόμισυ ως έξι ετών, πέθαναν σε καταυλισμό από γαστρεντερίτιδα“, δήλωσε εκπρόσωπος τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.

“Οι θάνατοι αυτοί αποτελούν πηγή μεγάλης ανησυχίας για μάς”, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των αστέγων από τις πλημμύρες στο Πακιστάν διπλασιάσθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους και υπολογίζονται τώρα σε 4 εκατομμύρια.

Καμερούν: Η επιδημία χολέρας στοιχίζει τη ζωή σε δεκάδες πολίτες την εβδομάδα

Η επιδημία της χολέρας που ξέσπασε στις αρχές Μαίου στο Καμερούν έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 225 άτομα σε δύο περιοχές της χώρας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Αντρέ Μαμάν Φούντα.

Προηγούμενος απολογισμός της 12ης Αυγούστου έκανε λόγο για 170 νεκρούς στην βόρεια περιοχή του Καμερούν που έχει πληγεί περισσότερο.

Στη γειτονική Νιγηρία ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία της χολέρας έχει φτάσει μέσα σε μια εβδομάδα τα 67 άτομα κυρίως στην βόρεια επαρχία Μπόσι, όπως έγινε χθες γνωστό από νιγηριανούς αξιωματούχους της Υγείας.

Ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί ξεπέρασε τους 1.750, τόνισε η ίδια πηγή.

Η επιδημία ωφείλεται κυρίως στις βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές και βασικά από την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, ενώ πρόβλημα δημιουργείται και από την μη σωστή υγειονομικά ταφή των νεκρών.

Σημειώνεται τέλος ότι η φετεινή επιδημία της χολέρας είναι η χειρότερη που πλήττει τις δύο αυτές χώρες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline