Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 23χρονη με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια λόγω του ιού της Νέας Γρίπης Α, Η1Ν1
23χρονη με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια λόγω του ιού της Νέας Γρίπης Α, Η1Ν1

23χρονη με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια λόγω του ιού της Νέας Γρίπης Α, Η1Ν1

  • September 23, 2009
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης Α Η1Ν1, ανακοινώθηκε χτες Τρίτη, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μια γυναίκα 23 ετών, από τη Νέα Ζηλανδία, επισκέπτρια στη χώρα μας, η οποία διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1). Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για το 13ο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Η κατάσταση της υγείας της 23χρονης επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα, έκανε την εμφάνιση του και το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης σε σχολείο. Συγκεκριμένα, νόσησε μια μαθήτρια Λυκείου, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η μαθήτρια παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει νοσήσει κανένας από το περιβάλλον της, ενώ οι αρχές παρακολουθούν και τους υπόλοιπους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι εφημερίες και από τους ιδιώτες γιατρούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς της νέας γρίπης. Τα ονόματά τους θα καταχωρούνται στον Τύπο και στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης