Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 2.100 πόλεις ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης
2.100 πόλεις ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης

2.100 πόλεις ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • November 23, 2018
  • 0 Likes
  • 46 Views
  • 0 Comments

Ο τίτλος έχει ένα παράδοξο. Έχουμε ως κοινωνίες αποφασίσει και συμφωνήσει ότι είναι οκ να επιφέρουμε μόλυνση στην ατμόσφαιρα, αρκεί να το κάνουμε ως ένα συγκεκριμένο επίπεδο.
    
Έχουμε ξεπεράσει σε τέτοιο βαθμό την φύση, ώστε να μην μπορούμε να σβήσουμε ολοκληρωτικά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό από μόνο του είναι ένα δείγμα που εξηγεί το ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
    
Πριν λίγο καιρό είχε βγει μια μελέτη που αναδείκνυε την κλιματική αλλαγή ως το νούμερο ένα παράγοντα θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα. Ο μολυσμένος αέρας, οι μολυσμένες τροφές και κυρίως τα ρυπαρά νερά επιφέρουν πολλούς θανάτους. Τώρα, είναι μια νέα έρευνα που έρχεται να καταδείξει την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.
    
2.100 πόλεις του κόσμου αποδίδουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ρύπανση από αυτή που έχει οριστεί ως το ανώτατο επίπεδο που μπορεί να απορροφήσει. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε 44 τέτοιες πόλεις.
    
Σύμφωνα με τον WHO, αυτές οι πόλεις ξεπερνούν το όριο ποσότητας αιωρούμενων σωματιδίων που παράγονται από την καύση ορυκτών όπως το πετρέλαιο και συνολικά από το 1990 έχουμε μια αύξηση της τάξεως του 11.2.
    
Μια αύξηση που φέρνει αύξηση και αύξηση σε θανάτους από ασθένειες όπως ο δάγγειος πυρετός, που προσέβαλλε 390 εκατομμύρια ανθρώπους το 2015. Σχεδόν όλο τον πληθυσμό των ΗΠΑ σα να λέμε.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: