Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τζάνειο: Κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού
Τζάνειο: Κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού

Τζάνειο: Κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού

  • June 24, 2010
  • 0 Likes
  • 50 Views
  • 0 Comments

Στην κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά που κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους τους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

Ειδικότερα πρόκειται για 816 τεμάχια γιαούρτι αγελάδος 2% με την επωνυμία Μανδρέκας ΑΕ, σε δείγματα των οποίων ανιχνεύθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις αυξημένος αριθμός μυκήτων. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας προχώρησαν σε δεσμευτική δειγματοληψία και αποστολή των δειγμάτων για μικροβιολογική εξέταση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας μετά από επικοινωνία και ενημέρωση από το Τζάνειο Νοσοκομείο που με τη σειρά του είχε ενημερωθεί από άλλο κρατικό νοσοκομείο για ύπαρξη μυκήτων σε παρτίδα ίδιων γιαουρτιών.

Μετά την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Ο αγώνας για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή, συνεχίζεται, με συνέπεια και ευθύνη και επανέφερε την πρόταση του για τη δημιουργία Διατροφικού Τειρεσία.

Ο Διατροφικός Τειρεσίας, όπως τόνισε, θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στις προμήθειες δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, νοσοκομείων, γηροκομείων, βρεφικών σταθμών, του Στρατού κλπ, έτσι ώστε οι διοικήσεις των οργανισμών να γνωρίζουν όχι μόνο ποια είναι η πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά που τους κατατίθεται αλλά και η πιο ασφαλής και ποιοτική».

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline