Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ)
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ)

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ)

  • November 29, 2018
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

Πάνω από 850 κορυφαίοι επιστήμονες στην ειδικότητα της καρδιοθωρακοχειρουργικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έδωσαν το παρόν κάνοντας για 3 ημέρες την πόλη της Αθήνας ένα σταυροδρόμι επιστήμης και πολιτισμού με παγκόσμιο ενδιαφέρον.
    
Μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον και υψηλότατου επιπέδου επιστημονικό τριήμερο πρόγραμμα, από 8-10 Νοεμβρίου 2018, στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου Μεγάρου, που περιελάμβανε 120 διαλέξεις κορυφαίων προσκεκλημένων, 9 workshops, κοινές συνεδρίες και 290 ελεύθερες ανακοινώσεις -abstracts, καλύφθηκε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Καρδιάς, Θώρακος και Αγγείων, ενηλίκων και παίδων.
    
Παράλληλα, δόθηκε έμφαση και σε θέματα καρδιολογίας, εξωσωματικής κυκλοφορίας, νοσηλευτικής φροντίδας, εκπαίδευσης και βασικών γνώσεων για τελειόφοιτους Ιατρικής.
    
Ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός, καθώς στα πλαίσια του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), συναντήθηκαν οι απανταχού Έλληνες ειδικοί, εντός της χώρας και ευρύτερα της Διασποράς, με τους πρωτοπόρους των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων (ISMICS), της Ευρασιατικής ζώνης (EuroAsian Bridge Society), της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργών (WSCTS) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Xειρουργικής Kαρδιάς και Aγγείων (ESCVS), την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική, την Ελληνική  Εταιρεία Καρδιολογίας (ΕΚΕ), και άλλες συναφείς, με σημαντικότερο το γεγονός της εκπροσώπησής τους σε κορυφαίο επιστημονικό και διοικητικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΕΧΘΚΑ κ. Σωτήρης Ν. Πράπας.
    
Επιφανείς εκπρόσωποι 50 και πλέον χωρών μετέφεραν και αντάλλαξαν την γνώση τους και την εμπειρία τους μέσα από παραγωγικές συνεδρίες.
    
Η εναρκτήρια τελετή, κηρύχθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΧΘΚΑ κ. Σωτήρη Πράπα και ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο κορυφαίο χειρουργό και πρωτοπόρο ερευνητή Πέτρο Σωκ. Κόκκαλη. Έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο το βράδυ της Πέμπτης 8/11/2018, όπου τιμήθηκαν για το πρωτοπόρο έργο τους εκπρόσωποι της Hellenic Society of Cardiovascular Surgeons Diaspora, το ΔΣ της International Society for Minimally Invasive Cardio thoracic Surgery, της World Society of Cardiovascular and Thoracic surgery, της Εuro-Asian Bridge Society καθώς και αποχωρήσαντες από την ενεργό δράση Έλληνες καρδιο-θωρακοχειρουργοί. Ακολούθησε συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή των Διονύση Σαββόπουλου, Φωτεινής Βελεσιώτου, Μιρέλας Πάχου, Κλεονίκης Δεμίρη καθώς και δεξίωση.
    
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κκ Ιερωνύμου, του Υπ. Εξωτερικών και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ενώ το Athens Crossroad είχε την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
    
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έγινε η Γενική Συνέλευση της Hellenic Society of Cardiovascular Surgeons Diaspora, απολογισμός πεπραγμένων και η εκλογή του νέου ΔΣ της εταιρείας. Το ίδιο βράδυ το ΔΣ της ΕΕΧΘΚΑ, υποδέχθηκε τους συναδέλφους της Διασποράς και τους εγνωσμένου κύρους επιστήμονες από το εξωτερικό σε επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Προηγήθηκε ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου.
    
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογο-απολογιστική συνέλευση της ΕΕΧΘΚΑ και ανεδείχθη το νέο ΔΣ της εταιρείας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου και ο Πρόεδρος της κ. Πράπας προσωπικά, επιθυμούν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όσους στήριξαν και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του συνεδρίου, που είχε ένα παγκόσμιο χαρακτήρα και ευρύτερα οφέλη για την Ελληνική Καρδιο-θωρακοχειρουργική και τον Ελληνισμό. Ήτοι:
    
Τους εκθέτες -χορηγούς που ξεπέρασαν τους 20 σε αριθμό και ήταν η ραχοκοκαλιά οικονομικής στήριξης του συνεδρίου.
Την Intracom και το Ίδρυμα Κόκκαλη, την ΟΠΑΠ ΑΕ και τον κ. Γ. Φωκα, την ΑΙΓΑΙΑΣ ΑΜΚΕ, “Ιπποκράτης 2500 χρόνια” AMKE και τον πρόεδρό του κ. Νίκο Κουσιανά,  και τους κκ Πάρη Δράγνη, Σταύρο Μεϊμέτη και Τάκη Χριστοφίδη, για την υποστήριξη των κοινωνικών εκδηλώσεων. Παράλληλα τους καλλιτέχνες και μουσικούς που προαναφέρθηκαν.
    
Τις Εταιρείες ΚΟΡΡΕΣ, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Σκούρας, ΑutoONE, YannaTours  για την γενναιόδωρη διάθεση των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους.
    
Τα Υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Τουρισμού για την υποστήριξη καθώς επίσης και την ΓΓ. Απόδημου Ελληνισμού και τον ΕΟΤ. Την Aegean Αirlines για την διάθεση αεροπορικών εισιτηρίων για την προσέλευση της Ελληνικής Διασποράς από το εξωτερικό.
    
Τους χορηγούς επικοινωνίας ΣΚΑΪ, market news, Εθνικό Κήρυκα.
    
Την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την χορήγηση Αιγίδας σε ένα τέτοιο εμβληματικό για την χώρα μας συνέδριο, καθώς με την απόφασή του προσέδωσε το κύρος και τη βαρύτητα που άρμοζε στο γεγονός.
    
Στον απόηχο της κορυφαίας αυτής συνάντησης, η ΟΕ δίνει την υπόσχεση ότι η πρώτη αυτή συνύπαρξη κορυφαίων επιστημονικών εταιρειών κάτω από τον συμβολικό τίτλο The Athens Crossroad,  θα δώσει στο μέλλον τη σκυτάλη σε περιοδικές συναντήσεις κοινών ανθρωπιστικών δράσεων μέσα από ένα forum εκπροσώπων όλων των εταιρειών του πεδίου της Καρδιοθωρακοχειρουργικής, το Athens Crossroad Forum, και θα αφορούν διεθνώς την πρόληψη, την εκπαίδευση νέων συναδέλφων και την αντιμετώπιση ασθενών που είναι οικονομικά αδύναμοι να ανταπεξέλθουν.
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: