Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) σημειώθηκαν στο Χόνγκ Κόνγκ
Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) σημειώθηκαν στο Χόνγκ Κόνγκ

Δύο νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) σημειώθηκαν στο Χόνγκ Κόνγκ

  • September 28, 2009
  • 0 Likes
  • 65 Views
  • 0 Comments

Δύο νέοι θάνατοι από τη γρίπη Α (Η1Ν1) καταγράφηκαν στο Χονγκ Κονγκ ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νέα γρίπη σε 18 και οδηγώντας στο κλείσιμο και άλλων σχολείων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στον τομέα υγείας.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τη λήψη αυστηρών μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, με το κλείσιμο 25 σχολείων, όπου τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα.

Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 34 ετών, με χρόνια προβλήματα υγείας αμφότεροι.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 23.898 κρούσματα της νέας γρίπης, εκ των οποίων τα 97 κρίνονται ως σοβαρά.

Καταγράφηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της νέας γρίπης στη Ρωσία

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της νέας γρίπης στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ, στην ιστοσελίδα του, προσέθεσε τη Ρωσία στον κατάλογο των 15 ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες έχουν καταγραφεί θάνατοι από τη νόσο αυτή.

Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν διαψεύσει δημοσίως στις αρχές της εβδομάδας δήλωση του διευθυντή της ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών Ντμίτρι Λβοφ ότι μια γυναίκα είναι το πρώτο θύμα της νόσου στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, 381 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα, αλλά ο Λβοφ δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες, αυξάνοντας την ανησυχία για το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ.Πρακτ.- Γαλλ.Πρακτ.