Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βρετανία: Κατάργηση των εξετάσεων για παιδιά ηλικίας 11 ετών
Βρετανία: Κατάργηση των εξετάσεων για παιδιά ηλικίας 11 ετών

Βρετανία: Κατάργηση των εξετάσεων για παιδιά ηλικίας 11 ετών

  • February 2, 2010
  • 0 Likes
  • 38 Views
  • 0 Comments

Κινητοποιήσεις με στόχο την κατάργηση των εθνικών εξετάσεων για τα παιδιά ηλικίας 11 χρονών έχουν εξαγγείλει οι δάσκαλοι της Βρετανίας.

Οι διδασκαλικές ενώσεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα μποϊκοτάρουν ή όχι τις φετινές εθνικές εξετάσεις, τα λεγόμενα SAT δευτέρου επιπέδου, σε μία προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση να καταργήσει το σύστημα αυτό.

Οι εξετάσεις SAT θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ το 1991, σε μία προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου των σχολείων. Τα τεστ ωστόσο δίχασαν την κοινή γνώμη, καθώς οι επικριτές τους θεωρούν ότι προκαλούν άγχος στα παιδιά, ότι οι δάσκαλοι αναλώνουν περισσότερο χρόνο στις εξετάσεις παρά στη διδασκαλία και ότι τα αποτελέσματα στιγματίζουν τα σχολεία των πιο υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώνεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι επιθυμούν την κατάργηση των εξετάσεων αυτών, γιατί τα αποτελέσματά τους λειτουργούν ως “ανούσιοι πίνακες επιδόσεων”.

“Το υπάρχον σύστημα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να περνούν στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους με παραπλανητικές πληροφορίες για τις ικανότητές τους”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών. “Και έχει επίσης ως αποτέλεσμα, τελείως αδικαιολόγητα, πολλά σχολεία και οι κοινότητες στις οποίες λειτουργούν να θεωρούνται “αποτυχημένα”.

Οι ενώσεις τονίζουν ότι οι προγραμματισμένες ενέργειές τους δεν σημαίνουν και κλείσιμο των σχολείων. Αντί για τις εξετάσεις, οι μαθητές θα έχουν μία κανονική εβδομάδα μαθημάτων από τις 10 Μαΐου.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ