Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Οριστικά τέλος το κάπνισμα από 1η Σεπτεμβρίου
Οριστικά τέλος το κάπνισμα από 1η Σεπτεμβρίου

Οριστικά τέλος το κάπνισμα από 1η Σεπτεμβρίου

  • August 30, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, με εφαρμογή από την Τέταρτη 1 Σεπτέμβριου 2010.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές έχουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εφαρμόσουν το νόμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους επόπτες Δημόσιας Υγείας, την Δημοτική Αστυνομία ακόμα και το Λιμενικό.

Σήμερα Δευτέρα 30 Αύγουστου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Διαδικασία ελέγχων εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος» στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, προκειμένου να δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ.

Μοναδική εξαίρεση με ειδική άδεια 8 μηνών, θα δοθεί σε καζίνο και νυχτερινά καταστήματα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ.

Από τη 1η Σεπτεμβρίου καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline