Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
«Υπογονιμότητα Γένους… Αρσενικού»

«Υπογονιμότητα Γένους… Αρσενικού»

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την χορηγία της μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Institute of Life.

Αποτελεί το πρώτο Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που γίνεται στην Ελλάδα με επίκεντρο τον ανδρικό παράγοντα, καθώς μετέδωσε γνώση, ευρήματα μελετών και σύγχρονες μεθοδολογίες σχετικά με την προσέγγιση της ανδρικής υπογονιμότητας, αναδεικνύοντας την κρισιμότητά του ανδρικού παράγοντα στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Συγκεκριμένα, διερευνήθηκαν οι λόγοι της Ανδρικής Υπογονιμότητας και αναλύθηκε η συσχέτιση του ανδρικού παράγοντα με τις αποτυχίες εμφύτευσης, τις αποβολές και την αναστολή της εμβρυικής ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας και πλέον έχει αναδειχθεί η ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη στους άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας.

– Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί ο άνδρας σχετικά με την έγκαιρη τεκνοποίηση και για το πως ο τρόπος ζωής του επηρεάζει την γονιμοποιητική του ικανότητα. Η υπογονιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στο γυναικείο φύλο.

– Οι εξωγενείς παράγοντες όπως οι συνθήκες ζωής και εργασίας, η διατροφή και η άσκηση, επηρεάζουν σημαντικά την γονιμοποιητική ικανότητα του σπέρματος.

– Ένα σπέρμα που είναι μορφοκινητικά ‘’καλό’’ δεν είναι απαραίτητα και γόνιμο.

– Ο σύγχρονος άνδρας πλέον οφείλει να γνωρίζει έγκαιρα για την κατάσταση του σπέρματος του. Έτσι μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως όλες τις νέες τεχνικές διάγνωσης και εξατομικευμένης θεραπείας.

– Η επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορεί πλέον να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του σπέρματος. Υπάρχουν ειδικές εξετάσεις για τον άνδρα, πέραν του σπερμοδιαγράμματος και του μικροβιολογικού ελέγχου όπως : ο έλεγχος οξειδωτικού στρες, ο κατακερματισμός DNA, η πρόσδεση στο υαλουρονικό οξύ κ.α.

– Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έρχεται στα σύγχρονα εργαστήρια να διαβάσει περισσότερες παραμέτρους για την επιλογή του υγιέστερου σπερματοζωαρίου.

– Η εξέταση του σπέρματος θα μπορούσε να προστεθεί στην λίστα των check up για την υγεία του άνδρα, καθώς η κακή ποιότητα του σπέρματος μπορεί να συνδυάζεται με διάφορες άλλες παθήσεις οι οποίες μπορεί, εφόσον διαγνωσθούν, να θεραπευθούν έγκαιρα.

Το απόλυτα εξειδικευμένο και υπερσύγχρονο ανδρολογικό τμήμα της INSTITUTE OF LIFE καλύπτει όλο το φάσμα των προηγμένων ελέγχων και εξετάσεων για το σπέρμα και όλες τις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες AI για την επιλογή των υγιέστερων σπερματοζωαρίων και την επίτευξη των βέλτιστων κλινικών αποτελεσμάτων.

Ως Πρόεδρος του 3ου Συμποσίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της οργάνωσης όπως τον καθηγητή κ. Νικόλαο Βλάχο και την Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου καθώς και την INSTITUTE OF LIFE για την υποστήριξη της τόσο υλικά όσο και επιστημονικά.

Όλοι μαζί συμβάλλαμε στο να κάνει άλλο ένα μικρό βήμα η επιστήμη στον τομέα της αναπαραγωγής και ειδικά στον ανδρικό παράγοντα που μέχρι τώρα ήταν αδίκως ουραγός στις εξελίξεις.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts