Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Τσιμιτσιφούγκα και καρκίνος του μαστού: μπορεί να ωφελήσει;

Ο Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος, Δήμζας Νικόλαος, μας ενημερώνει για ένα θεραπευτικό φυτό και τη δράση του, η οποία μπορεί να είναι και σε ένα βαθμό αντικαρκινική.

Η τσιμιτσιφούγκα ή black cohosh φύεται κατά κύριο λόγο στην Νότια Αμερική. Είναι ξυλώδες φυτό και ανήκει στην ίδια οικογένεια με την Νεραγκούλα. Το φυτό αυτό χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τους ιθαγενείς ως φάρμακο. Τις «θεραπευτικές» ιδιότητες, λέγεται ότι έχει η ρίζα του φυτού.

Σήμερα, ανευρίσκεται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής στα ράφια των φαρμακείων. Χρησιμοποιείται -όταν χρησιμοποιείται- ως ένας ανταγωνιστής των οιστρογόνων της γυναίκας. Παρ’ όλα αυτά, η δράση του δεν είναι ίδια σε όλους τους ιστούς του σώματος. Δηλαδή, ορισμένους τους ευαισθητοποιεί στην δράση των οιστρογόνων ενώ αλλού όντως ανταγωνίζεται τη δράση αυτών των ορμονών.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς


YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts