Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Το φαινόμενο rebound της Covid-19 χτύπησε τον Φάουτσι

Το φαινόμενο rebound της Covid-19 χτύπησε τον Φάουτσι

Ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, υπέστη ανάκαμψη των συμπτωμάτων της Covid-19 μετά τη λήψη του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid της Pfizer.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δύο φορές εμβολιασμένος με ενισχυτική δόση, ο Φάουτσι μολύνθηκε από Covid νωρίτερα αυτόν τον μήνα και του συνταγογραφήθηκε Paxlovid λόγω της ηλικίας του — 81 ετών — που τον θέτει σε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξει επιπλοκές.

«Αφού τελείωσα τις πέντε ημέρες του Paxlovid, ήμουν αρνητικός σε τεστ αντιγόνου για τρεις διαδοχικές ημέρες», είπε την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Υγείας του Foreign Policy. «Και μετά την τέταρτη μέρα, για να είμαι απολύτως σίγουρος, έκανα τεστ ξανά. Ξαναήμουν θετικός».

Δεκάδες ασθενείς έχουν αναφέρει το φαινόμενο, που συχνά ονομάζεται ανάκαμψη της Covid ή ανάκαμψη του Paxlovid, της επανεμφάνισης συμπτωμάτων μετά τη λήψη ενός πλήρους κύκλου θεραπείας με το φάρμακο της Pfizer. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε τον Μάιο ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν ένα δεύτερο κύκλο θεραπείας σε τέτοιους ασθενείς, οι ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ είπαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επανάληψη θα βοηθήσει.

Ωστόσο, ο Φάουτσι είπε ότι άρχισε να παίρνει ένα δεύτερο κύκλο Paxlovid αφού εμφάνισε συμπτώματα «πολύ χειρότερα από ό,τι στην πρώτη φορά». Τώρα κοντά στην ολοκλήρωση της πενθήμερης από του στόματος θεραπείας, είπε ότι εξακολουθούσε να έχει συμπτώματα αλλά νιώθεi «αρκετά καλά».

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts