Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Το ελληνικό «φυσικό» φάρμακο Covid στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στις 30 Δεκεμβρίου του 2020 είχε αρχικά προχωρήσει στη χρηματοδότηση, με 230.000 ευρώ, της έρευνας ομάδας ιατρών της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη για την παραγωγή του ελληνικού «φυσικού» φαρμάκου κατά της Covid-19.

Αξιοποιώντας το οικονομικό πλεόνασμα του Νομισματικού της Προγράμματος, η Επιτροπή θα ενισχύσει εκ νέου την προσπάθεια των Ελλήνων επιστημόνων, αυτή τη φορά με 100.000 ευρώ, για τη διεξαγωγή της τρίτης φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ασθενείς των οποίων ο οργανισμός πολλαπλασιάζει τα ειδικά για τον ιό Τ-λεμφοκύτταρα αντεπεξέρχονται με καλά αποτελέσματα στη νόσο, ενώ, αντιθέτως, ασθενείς που δεν μπορούν να τα πολλαπλασιάσουν, οδηγούνται συχνά στις ΜΕΘ ή μπορεί και να καταλήξουν.

Τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών μελετών ήταν εντυπωσιακά: μείωση της θνητότητας κατά 52% στους βαριά νοσούντες και ταχύτερη ανάρρωση. Στην έρευνα συμμετείχαν 90 ασθενείς από τους οποίους οι 60 έλαβαν τη θεραπεία με τα Τ-λεμφοκύτταρα και οι 30 έλαβαν μόνο την πρότυπη φροντίδα.

Χάρη στα κυτταρικά προϊόντα των Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία παρήχθησαν από δότες οι οποίοι είχαν νοσήσει και ανέρρωσαν, σώθηκαν δεκάδες ζωές. Το Νοσοκομείο Παπανικολάου διαθέτει μεγάλο αριθμό κυτταρικών προϊόντων που ξεπερνά τις 300 δόσεις και η έρευνα εισέρχεται πλέον στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts