Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα ηπατίτιδας;

Μετά την πανδημία, την κρίση, τις αυξήσεις και τους πολέμους, έρχεται άλλη μια παγκόσμια ανησυχία, με τα κρούσματα ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά να αυξάνονται. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ένας από τους τίτλους των ειδήσεων των τελευταίων ημερών θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, με καταγραφή ενός θανάτου σύμφωνα με τον ΠΟΥ και κρούσματα που φτάνουν τα 169 σε 12 χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι ηλικίες που πλήττονται από την οξεία αυτή ηπατίτιδα είναι μέχρι στιγμής από μωρά ενός μήνα έως και έφηβοι 16 ετών, με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει παρουσιάσει τα περισσότερα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δουλεύουν με ομάδες σε όλες τις χώρες που αναφέρονται κρούσματα προκειμένου να βρεθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εντοπίστηκε ο συνηθισμένος αδενοϊός, 20 παιδιά είχαν μολυνθεί από κορονοϊό, ενώ 19 είχαν ταυτόχρονα και τα δύο –σε 17 περιπτώσεις επί του συνόλου χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το εμβόλιο δεν σχετίζεται, ενώ αναμένουν αύξηση κρουσμάτων και δύσκολα δεν θα εμφανιστούν και στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς


YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts