Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Τα σημάδια της αφυδάτωσης που πρέπει να γνωρίζετε

Τα σημάδια της αφυδάτωσης που πρέπει να γνωρίζετε

Η αφυδάτωση εμφανίζεται όταν το νερό που χάνουμε είναι περισσότερο από αυτό που λαμβάνουμε.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν προκληθεί για κάποιο λόγο υπερβολική απώλεια υγρών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η αφυδάτωση είναι μια παροδική κατάσταση, γι’ αυτό και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή.

Μελέτες έχουν δείξει ωστόσο ότι η αφυδάτωση κρύβει κινδύνους για την υγεία, όπως η δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Προσέξτε τα σημάδια που ακολουθούν, τα οποία μπορεί να δείχνουν ότι έχετε πάθει αφυδάτωση, και λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας:

Πονοκέφαλοι

Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα σε ένα «σάκο» από υγρά που τον προφυλάσσει από την επαφή με τα τοιχώματα του κρανίου. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, τα υγρά αυτά λιγοστεύουν και ο εγκέφαλος μπορεί να πιέζεται στο κρανίο με αποτέλεσμα την πρόκληση πονοκεφάλων.

Κακοσμία στόματος

Το σάλιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Όταν λόγω αφυδάτωσης είναι μειωμένη η ποσότητα που παράγεται στο στόμα σας, τότε τα βακτήρια αυξάνονται και προκαλείται δυσάρεστη αναπνοή.

Λιγούρες

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό επιθυμία για κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ιδιαίτερα για γλυκά. Ο λόγος είναι πως όταν είναι αφυδατωμένος, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα που χρησιμοποιούν νερό για να απελευθερώσουν γλυκογόνα και άλλα συστατικά από τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού. Έτσι νιώθετε την ανάγκη για φαγητό ώστε να πάρει το σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

Πυρετός και ρίγη

Όταν το σώμα είναι σοβαρά αφυδατωμένο, τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν πυρετό και ρίγη, χωρίς να είστε πραγματικά άρρωστοι. Μάλιστα, σε ακραίες καταστάσεις, ο πυρετός μπορεί να είναι πολύ υψηλός, με πιθανώς επικίνδυνες συνέπειες.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts