Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Τα μέτρα προστασίας για το Πάσχα

Βγήκε το νέο ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας από την covid-19 της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα, 18 Απριλίου, έως και 1η Μαΐου.

Ειδικότερα, παραμένει η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση απιστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειοονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού , ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts