Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Σύνδρομο Ramsay Hunt: Τι γνωρίζουμε για την πάθηση που προκάλεσε παράλυση στον Τζάστιν Μπίμπερ

Σύνδρομο Ramsay Hunt: Τι γνωρίζουμε για την πάθηση που προκάλεσε παράλυση στον Τζάστιν Μπίμπερ

Απευθυνόμενος στους θαυμαστές του μέσω βίντεο, είπε ότι ο ιός έχει επιτεθεί «στο νεύρο του αυτιού μου, στα νεύρα του προσώπου μου και προκάλεσε παράλυση στο πρόσωπό μου. Μπορείτε να δείτε ότι αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτήν την πλευρά του προσώπου μου. Αυτό το ρουθούνι δεν κινείται».

Ο Justin Bieber λέει ότι έχει υποστεί παράλυση προσώπου λόγω του συνδρόμου Ramsay Hunt, μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής που εκδηλώνεται όταν ο ιός της ανεμοβλογιάς και του έρπητα ζωστήρα μολύνει ένα νεύρο στο κεφάλι κοντά στο εσωτερικό αυτί.

Η ασθένεια είναι γνωστή και ως ωτικός έρπητας ζωστήρας, αλλά συνήθως αναφέρεται με το όνομα του νευρολόγου Τζέιμς Ράμσεϊ Χαντ, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την πάθηση.

Σε έναν άνθρωπο που περνά ανεμοβλογιά ως παιδί ή έρπητα ζωστήρα ως ενήλικας, ο ιός μπορεί να παραμείνει αδρανής στο σώμα. Είναι άγνωστο γιατί ο ιός επανενεργοποιείται και προκαλεί συμπτώματα του συνδρόμου Ramsay Hunt.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επώδυνο εξάνθημα μέσα στον ακουστικό πόρο και στο εξωτερικό μέρος του αυτιού, ενώ μπορεί να προσβάλλει και τη γλώσσα και τον ουρανίσκο, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Icahn του όρους Σινά, στη Νέα Υόρκη. Λόγω της εμπλοκής του εσωτερικού αυτιού, τα άτομα με την πάθηση μπορεί επίσης να υποφέρουν από ίλιγγο, εμβοές ή κουδούνισμα στο αυτί.

Το σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απώλεια ακοής στην πλευρά που επηρεάζεται.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Μπίμπερ, το άτομο πάσχει από αδυναμία, πτώση ή παράλυση της μιας μεριάς του προσώπου που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αυτή η αδυναμία μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στις κινήσεις του ματιού, στις εκφράσεις του προσώπου και στην κατανάλωση φαγητού, καθώς η τροφή μπορεί να πέφτει λόγω της εξασθένισης της μιας πλευράς του στόματος.

Η αντιμετώπιση γίνεται με στεροειδή όπως η πρεδνιζόνη για τη μείωση της φλεγμονής και αναλγητικά. Μπορεί επίσης να συνταγογραφηθούν αντιιικά φάρμακα που αντιμετωπίζουν τις παθήσεις που οφείλονται σε ερπητοϊούς, όπως η ακυκλοβίρη ή η βαλακυκλοβίρη.

Ο Bierber διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι «θα γίνει καλύτερα» και ότι έκανε «ασκήσεις προσώπου για να επαναφέρω το πρόσωπό μου σε φυσιολογική κατάσταση».

Σύμφωνα με την κλινική του Όρους Σινά, δεν είναι βέβαιη η πλήρης ανάρρωση και σε κάποιους παίρνει αρκετούς μήνες. Το σίγουρο είναι ότι όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ανάρρωσης.

Πηγή: CNN

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts