Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει ο κ. Πνευματικός την κρυφή ατζέντα ΝΔ στην Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει ο κ. Πνευματικός την κρυφή ατζέντα ΝΔ στην Υγεία

“Οι πρόσφατες τρομακτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε παρερμηνεύτηκαν, ούτε απομονώθηκαν. 
Τρανή απόδειξη, το νέο βίντεο από ομιλία του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη πολιτευτή και βουλευτή της ΝΔ σε εκδήλωση στα τέλη Απριλίου”, αναφέρει ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Εκεί, ο Σπύρος Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για το δημόσιο ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

  • «Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος»
  • «Θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό»
  • «Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο»

Σπύρος #Πνευματικός: Αποκαλυπτικό βίντεο – Η κρυφή ατζέντα της #ΝΔ για τα νοσοκομεία και την «πανάκριβη υγεία» pic.twitter.com/D0QMmCx14h

— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) June 8, 2023

Η ΝΔ προκρίνει την περικοπή της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και το κλείσιμο μονάδων υγείας.

Καμία ψεύτικη συγγνώμη του Σπύρου Πνευματικού δεν μπορεί να κρύψει τι θα φέρει μια κυβέρνηση της ΝΔ για εκατομμύρια πολίτες σε ανάγκη: Εγκατάλειψη και οικονομική εκμετάλλευση.

Στον αντίποδα, υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για καλύτερο, δημόσιο ΕΣΥ, που προβλέπει μεταξύ άλλων 15.000 στοχευµένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, την ίδρυση 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα και αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”.

Related Posts