Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Συναγερμός στη δυτική Ευρώπη από μυστηριώδη κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Περιστατικά ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε παιδιά στη Βρετανία έχουν πλέον αναφερθεί στην Ιρλανδία και την Ισπανία, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε δήλωση την Παρασκευή.

Αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο επεσήμανε το ζήτημα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ισπανία σε παιδιά ηλικίας από 22 μηνών έως 13 ετών, δήλωσε ο ΠΟΥ. Οι εθνικές αρχές εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις. Λιγότερες από πέντε περιπτώσεις επιβεβαιωμένης ή πιθανής ηπατίτιδας έχουν αναφερθεί στην Ιρλανδία, όπου οι έρευνες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη.

Η αιτία της νόσου παραμένει ασαφής. Κανένας από τους συνήθεις ιούς που προκαλούν ηπατίτιδα δεν ανιχνεύθηκε.

Η Βρετανία ανέφερε τα πρώτα του κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά στις 5 Απριλίου και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 74 περιπτώσεις. Τα συμπτώματα των παιδιών περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, διάρροια, έμετο και ίκτερο, έναν κίτρινο αποχρωματισμό του δέρματος που συνδέεται με ηπατική νόσο. Τα παιδιά ήταν συνήθως μέχρι 10 ετών.

Έξι από αυτά τα παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος. Από τις 11 Απριλίου, δεν είχε αναφερθεί θάνατος μεταξύ αυτών των κρουσμάτων, είπε ο ΠΟΥ, και εντοπίστηκε ένα κρούσμα που συνδέεται επιδημιολογικά.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι η Βρετανία «παρατήρησε πρόσφατα μια αύξηση στη δραστηριότητα των αδενοϊών» και ότι αρκετά παιδιά βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό ή στον κορωνοϊό ή και στα δύο — αλλά δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σχέση με τα κρούσματα ηπατίτιδας.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται στη Βρετανία, μαζί με πιο εκτεταμένη δραστηριότητα επιτήρησης, σημαίνει ότι είναι πιθανό να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα ηπατίτιδας πριν εντοπιστεί η αιτία της και ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου, προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts