Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετές φυτικές ίνες (εικόνες)

Διακρίνονται σε αδιάλυτες και διαλυτές. Οι αδιάλυτες βρίσκονται στις περισσότερες τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και η σύστασή τους δεν αλλάζει όταν εκτίθενται στο νερό. Τέτοιες ίνες περιέχουν τα δημητριακά, τα λαχανικά, το ψωμί με αλεύρι ολικής αλέσεως, το πίτουρο σιταριού, οι φακές και τα φρούτα, ειδικά όσα τρώγονται με τη φλούδα.

Οι διαλυτές ίνες βρίσκονται σε ορισμένα φρούτα όπως μήλα, εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια), φράουλες, στο κριθάρι, στα ξερά φασόλια, στα μπιζέλια, στα προϊόντα βρόμης (φρυγανιές, ψωμί ) κ.α.

Η συνηθέστερη «επιπλοκή» από τη χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών μέσω της διατροφής είναι η επίμονη δυσκοιλιότητα.

Ακόμη όμως κι αν έχετε αποφύγει αυτό το σύμπτωμα, ίσως οι φυτικές ίνες που καταναλώνετε να μην επαρκούν για να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σας.

Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών εξασφαλίζει αρχικά την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, είναι όμως απαραίτητη και για πολλές άλλες λειτουργίες, όπως η διαχείριση του βάρους, η καλή καρδιαγγειακή υγεία και η ρύθμιση του σακχάρου.

Δείτε τις βασικές ενδείξεις ότι δεν λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες από τη διατροφή σας:

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts