Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Σε εφημερία και τα Κέντρα Υγείας για να μειωθούν τα ράντζα σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό»

Σε εφημερία και τα Κέντρα Υγείας για να μειωθούν τα ράντζα σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό»

Σε δύο παρεμβάσεις προχωρά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την ανάπτυξη ράντζων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τον συνωστισμό στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία “Αττικόν” και “Ευαγγελισμός“.

Όπως αναφέρεται στην ΕΡΤ, η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται άμεσα, καθώς λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων εκατοντάδες ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία κατά τις εφημερίες ενώ η ανάπτυξη των ράντζων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Έτσι, όταν θα εφημερεύει ο “Ευαγγελισμός”, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολλών ασθενών, τότε θα συνεφημερεύει και το ΝΙΜΤΣ, που είναι κοντά.

Από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» θα μεταφέρονται οι ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ, εφόσον δεν θα υπάρχουν κενές κλίνες, κυρίως στις παθολογικές κλινικές όπου εστιάζεται το πρόβλημα, λόγω των ιογενών λοιμώξεων που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση.

Αντίστοιχα, θα υπάρξει παρέμβαση και για το νοσοκομείο “Αττικόν”. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο θα συνεργαστεί με ιδιωτική κλινική για τη μεταφορά ασθενών.

Και στις δυο περιπτώσεις οι διακομιδές θα γίνονται αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, όπως συνέβαινε την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμη, για την αποσυμφόρηση των τμημάτων Επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων θα εφημερεύουν και τη νύχτα Κέντρα Υγείας, στην περιοχή του λεκανοπεδίου.

Στη λίστα των εφημεριών θα αναρτηθούν οι ειδικότητες γιατρών κάθε Κέντρου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς πού μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Related Posts