Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Σαρηγιάννης: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας | ygeiaonline.gr

Την εκτίμηση ότι η χώρα έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας του κοροναϊού έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

«Είμαστε σε σαφή φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, εδώ και δύο – τρεις εβδομάδες, είναι ξεκάθαρο και γίνεται με μεγάλη ταχύτητα» υποστήριξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προσθέτοντας ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά το Πάσχα».

«Είμαστε περίπου πέντε φορές κάτω από τα τέλη Δεκεμβρίου στην ταχύτητα διασποράς» τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και μετά την ελάφρυνση των μέτρων προστασίας. «Κι αυτό γιατί υπάρχει και μεγάλο ποσοστό φυσικής ανοσίας και εμβολιασμού. Η διασπορά θα παραμείνει πτωτική για ένα με δύο μήνες σίγουρα, κι αυτό είναι δεδομένο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει μια μια επαγρήπνυση στις κοινωνικές επαφές την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της πρωτομαγιάς. «Καλό όμως είναι να προσέχουμε τους αγαπημένους μας. Ας κάνουμε ένα self test πριν τους δούμε. Το να προστατέψουμε τους πιο ευπαθείς ανάμεσά μας είναι κοινή λογική και αγάπη» σημείωσε.

Τέλος, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής αναφέρθηκε και στο χρονικό σημείο που θα πετάξουμε τις μάσκες. «Εάν φτάσουμε σε διασπορά κάτω των 5.000 μολύνσεων και το τηρήσουμε, εκεί μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για άρση της μάσκας διότι ότι και να συμβεί μια έξαρση μπορείς να την ελέγξεις».

«Αυτό σημαίνει πως μέσα Ιουνίου θα μπορούμε να πούμε ότι ναι βγάζουμε την μάσκα με σχετική άνεση» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts