Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πώς να φορέσετε αντηλιακό κάτω από το μακιγιάζ σας

Πώς να φορέσετε αντηλιακό κάτω από το μακιγιάζ σας

Ένα αντηλιακό προσώπου ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας SPF30 πρέπει να εφαρμόζεται κάθε πρωί, χειμώνα – καλοκαίρι καθώς προστατεύει το δέρμα σας τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB. Πρέπει να γνωρίζετε πως το φως του ηλίου που εισβάλει μέσα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας ή το παράθυρο του γραφείου σας είναι επιβλαβές για την επιδερμίδα σας.

Αξίζει να τονισθεί πως η υπεριώδης ακτινοβολία ευθύνεται για περισσότερο από το 90% των ορατών σημείων πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Αν μιλάμε δε για τις βλάβες στο πρόσωπο αναφερόμαστε στην εμφάνιση ρυτίδων, των λεπτών γραμμών, της χαλάρωσης, τον αποχρωματισμό και τις πανάδες.

Συγκεκριμένα οι ακτίνες UVA καθώς διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα βλάπτουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την απώλεια όγκου, τις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Επίσης, οι ακτίνες UVB ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος και μελάνωμα.

Οι δύο διαφορετικοί τύποι αντηλιακών

Μπορείτε να επιλέξετε χημικό ή φυσικό αντηλιακό ανάλογα με το τι προτιμάτε. Ας δούμε, όμως, τις διαφορές τους.

Χημικά αντηλιακά προϊόντα

Τα χημικά αντηλιακά απορροφούν τις ακτίνες του ηλίου ενώ αμέσως μετά τις μετατρέπουν σε θερμότητα που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα. Οι κύριες χημικές ουσίες που πρέπει να προσέχετε είναι η οξυβενζόνη και το οκτανικό οξύ. Επίσης, έχουν την τάση να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας του προσώπου. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά στο χημικό αντηλιακό είναι φωτοσταθερά.

Φυσικό ή μεταλλικό αντηλιακό

Εν αντιθέσει με τα χημικά αντηλιακά που απορροφούν τις ακτίνες UV το φυσικό ή μεταλλικό τις εκτρέπει.

Η σύνθεσή τους βασίζεται στον ψευδάργυρο και το διοξείδιο του τιτανίου που θα θεραπεύσει και θα αναζωογονήσει το δέρμα. Επίσης, δεν φράζουν τους πόρους όπως κάνουν τα χημικά αντηλιακά. Όταν εφαρμόζετε ένα φυσικό αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή/και διοξείδιο του τιτανίου, βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε πάνω από ένα φωτοσταθερό χημικό αντηλιακό (που σημαίνει ότι δεν θα υποβαθμιστεί από την έκθεση στον ήλιο). Η αβοβενζόνη (Parsol 1789) μπορεί να υποβαθμιστεί γρήγορα στον ήλιο, αλλά υπάρχουν μάρκες σχεδιασμένες για να αποτρέψουν αυτό να συμβεί.

Πώς θα εφαρμοστεί σωστά το αντηλιακό προσώπου

Μετά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα την οποία θα αφήσετε για λίγα λεπτά να απορροφηθεί πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ. Η αναμονή περίπου 20 λεπτών πριν από την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή μακιγιάζ αποτρέπει επίσης τη μείωση της αποτελεσματικότητας των αντηλιακών. Να σημειωθεί πως υπάρχουν αντηλιακά προσώπου που υποκαθιστούν το make up τα οποία προσφέρουν μια εξαιρετική κάλυψη δίνοντας φωτεινότητα και λάμψη στην επιδερμίδα.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts