Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για την άφιξη ενός νέου μωρού στο σπίτι

Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για την άφιξη ενός νέου μωρού στο σπίτι

Εσείς και η οικογένειά σας πλέετε σε πελάγη ευτυχίας και αδημονείτε να επιστρέψετε από το μαιευτήριο με το μωράκι σας στο σπίτι. Έχετε όμως σκεφτεί πως το ζωάκι που ζει μαζί σας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο όπως εσείς για την άφιξη ενός βρέφους; Υπάρχει πιθανότητα να νιώσει έκπληξη, εκνευρισμό αλλά και συμπτώματα ζήλειας που ίσως οδηγήσουν σε επιθετικότητα αν εσείς έγκαιρα δεν έχετε φροντίσει ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Εγγράψατε τον σκύλο σας όταν ήταν κουτάβι σε ένα μάθημα υπακοής;

Όταν αποκτάμε έναν σκύλο καλό είναι να πηγαίνει όταν είναι κουτάβι σε μια σχολή εκπαίδευσης ώστε αν μαθαίνει τους βασικούς κανόνες υπακοής. Άλλωστε ένα υπάκουο ζώο δεν προκαλεί εκνευρισμό και απρόβλεπτες καταστάσεις. Έτσι δεν υπάρχουν φωνές, δαγκώματα και η καθημερινότητα κυλάει γεμάτη ηρεμία και αγάπη που είναι προς όφελος όλων των ζωντανών μελών ενός σπιτιού. Μην ξεχνάμε πως η σχέση μας με έναν σκύλο έχει αμφίδρομα οφέλη.

Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρχει μια πειθαρχία στο σπίτι. Αν επί παραδείγματι έχετε μάθει να κοιμάται ο σκύλος στο κρεβάτι σας ή να τον έχετε όλη την ώρα αγκαλιά πώς στη συνέχεια θα κόψετε αυτήν την συνήθεια; Τα κατοικίδια ανεξαιρέτως είναι πάντα μικρά παιδιά. Όταν είναι πειθαρχημένα και έχουν μια ρουτίνα αισθάνονται ασφαλή και ευτυχισμένα.

Γνωρίστε στον σκύλο σας τον εξοπλισμό του μωρού σας

Τακτοποιήστε το δωμάτιο του μωρού σας και αφήστε τον σκύλο σας να μπει στο παιδικό δωμάτιο και να μυρίσει τον νέο χώρο. Δείξτε του την κούνια, το καροτσάκι και την αλαξιέρα. Χαϊδέψτε τον και επιβραβεύστε τον που δεν ούρησε στο χαλί ή δεν πήδηξε στην κούνια.

Πριν επιστρέψει το μωρό στο σπίτι προσποιηθείτε πως υπάρχει ένα βρέφος

Πάρτε μια κούκλα που κλαίει και προσπαθήστε να προσποιηθείτε πως είναι ένα μωράκι έτσι ώστε ο σκύλος σας να εξοικειωθεί με τη νέα ρουτίνα του σπιτιού. Αφήστε τον σκύλο σας να σας ακολουθήσει ενώ του δίνετε εντολές. Μην ξεχνάτε να τον επιβραβεύετε με χάδια, γλυκόλογα και λιχουδιές.

Πηγαίνετε το σκυλί σας στον κτηνίατρο πριν γεννήσετε

Εσείς ή ένας άνθρωπος της εμπιστοσύνης σας είναι καλό να πάει το όποιο κατοικίδιό σας συμπεριλαμβανομένου του σκύλου για έναν προληπτικό έλεγχο στον κτηνίατρο. Βεβαιωθείτε πως είναι το ζωάκι σας υγιές και κάντε του τα εμβόλιά του και την αποπαρασίτωση που χρειάζεται.

Αφήστε το σκύλο να μυρίσει τα πόδια του μωρού

Αφού έρθετε στο σπίτι από το μαιευτήριο, αφήστε το σύντροφό σας να χαιρετήσει πρώτα τον σκύλο σας χωρίς το μωρό. «Μόλις ο σκύλος σας έρθει κοντά σας αφήστε τον να μυρίσει το μωρό στα πόδια αλλά όχι το πρόσωπο. Στη συνέχεια επιβραβεύσετε το με λιχουδιές και χάδια. Ωστόσο μην αφήσετε ποτέ το σκυλί σας ή τη γάτα σας μόνα με το μωράκι σας.

Επίσης κατά τον θηλασμό τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν τις φερομόνες που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και να αισθανθούν ότι είναι μια οικεία στιγμή. Αν θέλετε το σκυλί σας γύρω ενώ θηλάζετε, δώστε του την εντολή να καθίσει κοντά σας στο χαλί και δώστε του ένα παιχνίδι να απασχοληθεί ή μια λιχουδιά.

Όσο απασχολημένοι και αν είστε προσπαθήσετε εσείς και ο σύντροφός σας να μην παραμελείτε τον σκύλο σας ακολουθώντας αυστηρά το πρόγραμμά του και την ημερήσια ρουτίνα του.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση που έχετε γάτα στο σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση εσείς την έχετε εκπαιδεύσει άρα από σας εξαρτάται η αρμονική συνύπαρξη όλων σας.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts