Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πώς θα ξεπεράσεις μια για πάντα τον έρωτα της ζωής σου

Πώς θα ξεπεράσεις μια για πάντα τον έρωτα της ζωής σου

Ενώ γνωρίζεις ότι το να είσαι ερωτευμένη με τον πρώην σου δεν είναι το σωστό για σένα, αυτό δεν σε διευκολύνει να ξεπεράσεις κάποιον που έχεις αγαπήσει βαθιά. Όμως, αν το αποδεχτείς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να το διαχειριστεί καλύτερα. Να θυμάσαι πως κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά αν εσύ δεν το θέλεις και δεν το προσπαθήσεις.

Σκέψου ήταν πραγματικά ο έρωτας της ζωής σου;

Στα πρώτα στάδια της απογοήτευσης, θα κυριευτείς από θλίψη και θα νομίζεις ότι αυτός ο άντρας ήταν ο έρωτας της ζωής σου και ότι δεν θα βρεις ποτέ καλύτερο. Αλλά συνειδητοποίησε ότι στον παρόντα χρόνο έχεις θολώσει και δεν σκέφτεσαι καθαρά και ψύχραιμα.

Δεν θα ξέρεις αν ήταν ο έρωτας της ζωής σου μέχρι να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες που σημαίνει πως και θα πληγωθείς αλλά και με τη σειρά σου θα πληγώσεις γιατί αυτός είναι ο νόμος της ζωής.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να βοηθηθείς από τον χωρισμό και να αναγεννηθείς από τις «στάχτες» σου;

Άφησε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του

Δεν υπάρχει, δυστυχώς, καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο καιρό χρειάζεται η καρδιά σου να επουλωθεί μετά από έναν χωρισμό. Και ξέρω ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό να ξεπεράσεις αυτό το μέρος της διαδικασίας του πένθους, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον μειώσεις.

Όταν σου λείπει, θυμήσου γιατί τον άφησες να φύγει

Μπορώ σχεδόν 100% να σου εγγυηθώ ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα σου λείπει ο πρώην μεν αλλά όλο και λιγότερο. Μην εστιάζεις στα καλά αλλά στα κακά του χαρακτήρα του καθώς έτσι θα ξεχάσεις ευκολότερα και θα ξέρεις πραγματικά τι σε ώθησε να τον αφήσεις.

Γράψε γιατί χώρισες μαζί του (ή γιατί είναι καλό που χώρισε αυτός μαζί σου), ώστε να μπορείς να ανατρέξεις σε αυτό όταν το ξεχάσεις.

Να ξέρεις ότι θα βρεις ξανά την αγάπη

Δεν μπορείς στη δεδομένη στιγμή να καταλάβεις ότι θα βρεις ξανά τον έρωτα ή μια ακόμα μεγαλύτερη και δυνατότερη αγάπη, αλλά χρειάζεται να πεις στον εαυτό σου ότι θα το παλέψεις. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις αυτή τη στιγμή, αλλά όπως και οι θετικές επιβεβαιώσεις, όσο περισσότερο τις λες, τόσο περισσότερο τις πιστεύεις.

Σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί του

Η διακοπή κάθε επαφής είναι πάντα βοηθητική. Καταλαβαίνω ότι αν έχεις παιδιά μαζί του αυτό θα είναι δύσκολο. Εάν συμβαίνει αυτό, βεβαιώσου ότι η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω κειμένου είτε μέσω email και αφορά μόνο την επιμέλεια και την ανατροφή των παιδιών.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι απλό να κόψεις κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί του. Διέγραψε τον από φίλο στα social media. Σβήσε επίσης τον αριθμό του από το τηλέφωνό σου. Φρόντισε, επίσης, να πεις στους φίλους σου να μην σε ενημερώνουν για το τι κάνει αν τον ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαλλάξου από παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα, δώρα που σε κάνουν να τον θυμάσαι

Πέταξε όλα τα πράγματα που σου έχει κάνει δώρο καθώς και τις κοινές σας φωτογραφίες. Όσο τρέφεις αισθήματα δεν ωφελεί να τα βλέπεις μπροστά σου και να κλαις.

Κάνε ένα διάλειμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η έρευνα δείχνει ότι το να ξοδεύεις πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σου προκαλέσει κατάθλιψη. Όταν μαθαίνεις τον τρόπο να ξεπερνάς την αγάπη της ζωής σου, μπορεί να πονέσει να βλέπεις άλλους τόσο χαρούμενους στο Facebook και το Instagram.

Συνέχισε τα «ραντεβού» με τους φίλους σου

Ποιος είπε ότι τα ραντεβού πρέπει να είναι ρομαντικά; Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να επανασυνδεθείς με φίλους με τους οποίους ίσως δεν έχεις αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο τον τελευταίο καιρό. Θα είναι πρόθυμοι να είναι δίπλα σου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να ντυθείς, να βαφτείς και να κάνεις κάτι διασκεδαστικό μαζί τους.

Επέτρεψε στον εαυτό σου την θλίψη, αλλά μην παρασύρεσαι

Δεν χρειάζεται να προσποιηθείς ότι είσαι ευτυχισμένη. Αλλά αν, ανυπομονείς να είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ μαζί με ένα πακέτο χαρτομάντηλα και σοκολάτες ή παγωτά στο τραπέζι το καλύτερο που θα κάνεις είναι να εμπιστευτείς κάποιον να του μιλήσεις. Μπορεί να είναι ένας καλός φίλος ή ένας ψυχοθεραπευτής.

Εγκατέλειψε την ιδέα ότι πρόκειται να είσαι ξανά μαζί του

Σκέψου ξανά ήταν πραγματικά ο έρωτας της ζωής σου; Μόλις πέρασες λίγες εβδομάδες μακριά του και ίσως πιστεύεις ότι απλώς κάνετε ένα διάλειμμα. Μισώ να λέω κοινοτοπίες, αλλά επίτρεψε μου απλώς να σου πω: αν είναι γραφτό, θα είναι.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Ο καθένας θέλει το δικό του χρόνο για να πενθήσει και τον δικό του μηχανισμό καθώς όλοι μας είμαστε μοναδικοί.

Να είσαι περήφανη για την απόφασή σου

Πες μπράβο στον εαυτό σου που είχε το κουράγιο να τερματίσει αυτήν τη σχέση. Επίσης, εστίασε στις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου όντας μόνη και με άπλετο ελεύθερο χρόνο που μπορείς να τον διαθέσεις αποκλειστικά για σένα.

Διδάξου από τον χωρισμό

Κράτησε ημερολόγιο και αναλογίσου τι λάθη και τι υποχωρήσεις έκανες ώστε να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον.

Βάλε τον εαυτό σου ξανά στο παιχνίδι γνωριμιών

Ξέρω ότι αυτή είναι η τελευταία συμβουλή που θα ήθελες να ακούσεις αυτήν τη στιγμή αλλά ο έρωτας με έρωτα περνάει.

Αν γνωρίσεις έναν άντρα με τον οποίο συνδέεστε στο διαδίκτυο, μέσω φίλων ή σε ένα καφέ, δεν χρειάζεται να τον παντρευτείς. Δεν χρειάζεται καν να τον φιλήσεις. Απλώς πρέπει να δεις αν υπάρχει χημεία και αν θέλεις ή όχι να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να τον γνωρίσεις.

Εμπιστεύσου το μέλλον σου! Θα σε εκπλήξει!

Θα έρθει η μέρα που θα σταματήσεις να κλαις και θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πραγματικά χαρούμενη. Εκείνη την ημέρα, θα διαπιστώσεις ότι το μέλλον σου είναι μεγάλο και λαμπρό και η ζωή συναρπαστική.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts