Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Υποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε πολλές δυτικές χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δώσει νέες οδηγίες στις χώρες για το πώς θα περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, όπως είπε ο Ντέιβιντ Χέιμαν, ο επικεφαλής της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Μολυσματικούς Κινδύνους με Πιθανότητες Πανδημίας και Επιδημίας (STAG-IH).

Ο Χέιμαν τόνισε ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν μοιάζει με τις πρώτες ημέρες της πανδημίας της Covid-19, επειδή ο ιός αυτός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα. Όσοι υποψιάζονται ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό ή εκείνοι που εμφανίζουν συμπτώματα, όπως εξανθήματα και πυρετό, θα πρέπει να αποφεύγουν τις στενές επαφές με άλλους ανθρώπους. «Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια αλλά το σημαντικότερο μήνυμα είναι ότι μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts