Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πρώτο τεστ αναπνοής για Covid-19 ενέκριναν οι ΗΠΑ

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) ενέκρινε το πρώτο τεστ για Covid-19 που χρησιμοποιεί δείγματα αναπνοής, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε επίσης ότι το InspectIR COVID-19 Breathalyzer θα διενεργείται από «εξουσιοδοτημένο, εκπαιδευμένο χειριστή» και ότι θα μπορεί να εμφανίζει αποτελέσματα εντός 3 λεπτών από την υποβολή του δείγματος.

«Ο FDA συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων τεστ Covid-19 με στόχο την προώθηση τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας και να τοποθετήσουν καλύτερα τις ΗΠΑ για την επόμενη έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας», δήλωσε σε ανακοίνωση ο ανώτερος αξιωματούχος του FDA, Jeff Shuren.

Το τεστ εντόπισε σωστά τα θετικά δείγματα στο 91,2% των περιπτώσεων σε μια μελέτη με 2.409 άτομα και επίσης είχε καλή απόδοση σε μια μεταγενέστερη μελέτη που αξιολογούσε την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής Ομικρον του ιού, σύμφωνα με τον FDA.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts