Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πρώτη χώρα η Δανία που σταματάει το πρόγραμμα εμβολιασμών

Η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που σταμάτησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid, λέγοντας ότι το κάνει επειδή ο ιός είναι πλέον υπό έλεγχο.

«Η άνοιξη έφτασε, η κάλυψη εμβολιασμού στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία έχει αντιστραφεί», ανέφερε η Υγειονομική Αρχή της Δανίας σε δήλωση την Τετάρτη.

«Ως εκ τούτου, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας τερματίζει τώρα τις ευρείες προσπάθειες εμβολιασμού κατά της Covid-19 για αυτή τη σεζόν», ανέφερε. Ο κόσμος δεν θα προσκαλείται για εμβολιασμό από τις 15 Μαΐου, είπε, αν και όλοι θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Οπως θυμίζει το CNBC, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid στη Δανία ξεκίνησε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα του 2020. Περίπου 4,8 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί (σ.σ. ο πληθυσμός της χώρας είναι 5,8 εκατ.), δήλωσε η υγειονομική αρχή, με πάνω από 3,6 εκατ. ανθρώπους να λαμβάνουν αναμνηστική δόση.

Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού, πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό είναι υψηλά.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts